Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ



ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Ο λόγος που επέλεξα αυτό το θέμα  είναι μια οπτασία και όραμα μαζί, δια μέσου των οφθαλμών της ψυχής μου απέναντι στην κοινωνία που ζούμε. Μέσα από τις ζωγραφιές μου και τα γλυπτά εκφράζω διάφορες στιγμές με αλληγορική έννοια.
   Οι στιγμές αυτές έχουν τύχει σε κάθε άνθρωπο και αν δεν έχουν συμβεί στον ίδιο έχουν συμβεί στους διπλανούς του, ή σε άλλους ανθρώπους γύρο του και παρα πέρα από αυτόν . Έτσι όλοι οι άνθρωποι γι' αυτές τις στιγμές έχουν κρατήσει κάποια αισθήματα, άλλοτε αρνητικά και άλλοτε θετικά.
    Το κυριότερο όμως είναι ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος του προσφέρει  μέσα από την μνήμη του την ευκαιρία να αποθηκεύει τις ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές οι οποίες αγκυροβολούν  βαθιά μέσα στις κρύπτες της ψυχής του.
    Έτσι ο κάθε άνθρωπος μέσο της συνείδησης κρίνει την κάθε στιγμή σαν αξέχαστη, ασχέτως αν είναι θετική η αρνητική. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου μας κάνει να δημιουργούμε αισθήματα και συναισθήματα απέναντι στις μνήμες και να τις αποτυπώνουμε με κάθε τρόπο είτε γραπτό είτε εικαστικό που εκφράζουν το είναι μας.
Στη πτυχιακή μου η εμφάνιση του μαρμάρινου γλυπτού παριστάνει τον κόσμο. Γύρο γύρο θα περιβάλλεται από τους πίνακες μαζί και με ένα ξυλόγλυπτο. Αυτά θα παριστάνουν καταστάσεις με αλληγορική έννοια.
Ο χώρος της πτυχιακής θα είναι τετράγωνος. Έτσι ώστε οι πίνακες και το ξυλόγλυπτο να δημιουργούν μια ίση απόσταση από το μαρμάρινο γλυπτό που θα βρίσκεται στο κέντρο του δωμάτιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου