Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Τοτού Μαρία:«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ»


«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ»


Κούκλα 40Χ67εκ. (2016) - Κατασκευή Μαρίας Τοτού

Στα πλαίσια των μαθημάτων «Διδακτική των Εικαστικών Τεχνών», «Διδακτική Μεθοδολογία Πρακτική Άσκηση ΙΙ» του 3ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής

του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθώς και του μαθήματος «Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στην προσχολική Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού  Τμήματος Νηπιαγωγών, την Παρασκευή 20 Μαϊου, διοργανώθηκε «Εργαστήρι κατασκευής κούκλας», στους χώρους του Παιδαγωγικού Τμήματος, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα. Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να κατασκευάσουν τρία διαφορετικά είδη κούκλας με την καθοδήγηση του κ. Απόστολου Μαγουλιώτη, καθηγητή των Εικαστικών και του Κουκλοθέατρου στην εκπαίδευση, του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι κατασκευές πραγματοποιήθηκαν από ευτελή υλικά όπως παιδικά καλσόν, χαρτιά Α4, μεταξοβάμβακα, κλωστές, μαρκαδόρους, υφάσματα, κάλτσες κ.α., και ολοκληρώθηκαν μέσα σε τρεις ώρες με εξαιρετικά αποτελέσματα από όλους τους συμμετέχοντες.



1)    Κατασκευή κούκλας με χαρτί, ξυλάκι(καλαμάκι), κόλλα και μαρκαδόρους για ένα μικρό φορητό κουκλοθέατρο, το οποίο τοποθετείται σε ένα κουτί παπουτσιών για την μεταφορά του αλλά παράλληλα αποτελεί και την βάση του σκηνικού μας.




1)    Κατασκευή κούκλας από κάλτσα, βαμβάκι, χαρτί, κόλλα και χαρτοταινία


1)    Κατασκευή κούκλας με παιδικά καλσόν, μεταξοβάμβακα, κλωστές και ύφασμα






Οι κούκλες που παρουσιάζονται, κατασκευάστηκαν από την φοιτήτρια Τοτού Μαρία κατά την διάρκεια συμμετοχής της στο Εργαστήρι Κατασκευής Κούκλας.




Μαρία Τοτού - 8ο Εξάμηνο 
Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου