Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

"Pandώra"- το νέο πρότζεκτ της Έλυας Ήλιαδη




"Pandώra" είναι ο γενικός τίτλος του νέου πρότζεκτ της Έλυας Ήλιαδη, μιας εγκατάστασης ετερόκλητων μορφών τέχνης (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, ήχος, βίντεο, περφόρμανς και νέα μέσα)


Τα "Painkillers" είναι το πρώτο διαδραστικό κομμάτι της Pandώra και περιλαμβάνει φωτογραφίες της εν εξελίξει δουλειάς της. Τμήματα και στοιχεία των έργων που φτιάχνονται στο εργαστήριο αναρτώνται στο Facebook με χρονολογική σειρά, συνοδευόμενα κάθε φορά από ένα μικρό κείμενο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα νέο αφηγηματικό έργο. Ξεκινώντας στις 3 Απριλίου του 2012, τα "Painkillers" λειτουργούν κυρίως σαν ένα συναισθηματικό ημερολόγιο. Το όλο εγχείρημα έχει διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς προσκαλεί τη συμμετοχή του κοινού μέσα από τα σχόλια και τις αναρτήσεις του (www.facebook.com/Pandwraproject.com)

Το "Pandώra in progress..." είναι το δεύτερο διαδραστικό έργο και είναι η διαδικασία περισυλλογής καλουπιών από 3000 δάχτυλα στα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου με σκοπό την κατασκευή ενός τρισδιάστατου έργου.
Ξεκινώντας γεωγραφικά από τα νότια και κινούμενη προς τα βόρεια, στήνονται τα sessions (συνεδρίες/συναντήσεις) ανάλογα με το κάθε χρώμα.
Οι επισκέπτες καλούνται να ποζάρουν για το πρότζεκτ, αφήνοντας  τα δάχτυλά τους να τυλιχτούν με γυψόγαζα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα καλούπι. Από τα τελικά γύψινα κομμάτια, ένα θα επιστραφεί στον κάθε ένα που έχει ποζάρει σαν αντάλλαγμα για τη συνεισφορά του όταν ολοκληρωθεί το έργο. Η συμμετοχή δεν περιορίζεται σε μια "session" καθώς όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να ποζάρουν ξανά, κάθε φορά που το χρώμα αλλάζει! (www.facebook.com/eliailiadi.com)

20 άτομα συμμετείχαν στη cyan session στις 20 Μαΐου στο cafe Flora στη Φλώρινα. Μαζί με τους 248 συμμετέχοντες στην Καλών Τεχνών της Φλώρινας η συνεδρία ολοκληρώνεται επιτυχώς και το πρότζεκτ μετακινείται βορειότερα, εγκαινιάζοντας στις 22 Μαΐου την blue session στην Ελευθερούπολη Καβάλας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου