Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ε_ΦΥΓΑ/Μια Παράσταση Ντοκουμέντο



Μετά από ένα μικρό διάλειμμα το Συνεργείο μεταμορφώνεται ξανά... Αυτή τη φορά σε μια πενταόροφη κατοικία με πολλά μικρά δωμάτια όπου θα ζήσουν άνθρωποι που έφτασαν στην Αθήνα από μακριά. Πολύ μακριά. Οι Chaljl Ali Zada, Ramzan Mohammad, Javad Rezai, Hossain Amiri και ο Aidim Joyimal σας περιμένουν σε μια πρωτότυπη παράσταση-περιήγηση στο σπίτι του καθενός, στον προσωπικό τους χώρο.
 

Πρόκειται για μοναδικές αληθινές ιστορίες, που ίσως και να μην μαθαίναμε ποτέ. Νέοι άνθρωποι από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές πρωταγωνιστές μιας ασυνήθιστης ζωής, φυγάδες, μας εξομολογούνται την προσωπική τους ιστορία. Μας ξεναγούν στην προσωπική τους μνήμη, στο παρελθόν τους, γεμάτο απώλειες και χαμένες ευκαιρίες. Ο καθένας ζει μέσα στο προσωπικό του χώρο.
 
Μια τάξη στο Αφγανιστάν, μια φυλακή στην Αθήνα, το σπίτι του Χαλίλ στην Καμπούλ, οι Βούδες της Μπαμιάν, ένα εργοτάξιο, ένας πύργος ελέγχου, ένα νοσοκομείο στο Μπαγκλαντές. Εκεί θα δούμε όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα. Εκεί θα δούμε τα ντοκουμέντα και τις φωτογραφίες από την ζωή τους πριν φύγουν. Εκεί θα ακούσουμε και τη φωνή τους.
 
Πρόκειται για μια ασυνήθιστη γνωριμία με ανθρώπους που περνάνε δίπλα μας και δεν θα τους γνωρίζουμε ποτέ. Όσο η οθόνη μεταδίδει ανώνυμες ειδήσεις γεμάτες απ’ την φρίκη του πολέμου τόσο οι προσωπικές τους αφηγήσεις ενσαρκώνουν για πρώτη φορά την Ιστορία μ’ έναν μοναδικό κι αυθόρμητο τρόπο.
 
Πρόκειται για μια παράσταση-ντοκουμέντο βασισμένη πάνω στη σκληρή καθημερινότητα των προσφύγων, και στις προσωπικές μαρτυρίες τους. Χωρίς να χάνει επαφή με κανένα από τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του καθενός προσπαθεί να διατηρήσει και μια ελπίδα για το μέλλον τους στον τόπο που βρέθηκαν. Την Ελλάδα…
 
Με τους Chaljl Ali Zada, Ramzan Mohammad, Javad Rezai, Hossain Amiri, Aidim Joyimal
 
Σύλληψη - Σκηνοθεσία Γιολάντα Μαρκοπούλου
Δραματουργία - ArtTherapy Μαργαρίτα Παπαδοπούλου
Κίνηση PaulineHuguet
Σκηνογραφία Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
CommunityDrama Κωνσταντίνα Ράπτη, Άγγελος Τσαπέκος
Βίντεο Δάφνη Καλαφάτη, Νιόβη Σταυροπούλου
Σχεδιασμός Ήχου Δημήτρης Τζιμέας
Βοηθοί Παραγωγής Zarif Bakhtyari, Κατερίνα Σακαρέλλου
Φωτογραφίες  Ελίνα Γιουνανλή
 
Πληροφορίες:
Ημέρες παραστάσεων (Τετάρτη-Παρασκευή): 23, 28, 29, 30 Mαΐου, 4, 5, 6, 11, 12, 13 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21.00 Διάρκεια: 90 λεπτά
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός θεατών: 20)
Πληροφορίες & Κρατήσεις: 6981802544 
Διεύθυνση: Κολωνού 31, Μεταξουργείο (μετρό ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ) - www.synergyo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου