Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ο Μικελάντζελο Πιστολέτο στο φετινό Φεστιβάλ των Αισχυλείων

Ο πρωτοπόρος του κινήματος της Arte Povera και ένας εκ των σημαντικότερων καλλιτεχνών της διεθνούς εικαστικής σκηνής, Μικελάντζελο Πιστολέτο, πρόκειται να εκθέσει στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας (30 Αυγούστου-5 Οκτωβρίου) στο πλαίσιο τωνΑισχυλέιων 2014.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης θα εκθέσει στην Ελλάδα.
Αν και η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ θα γίνει στις 25 Ιουνίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, είχαμε τη χαρά να μάθουμε στη φετινή Art Athina τη σημαντική αυτή συμμετοχή στο εικαστικό πρόγραμμα των Αισχυλείων, που γίνεται σε μια προσπάθεια προώθησης του διεθνούς χαρακτήρα.
Το 2013 το Μουσείο του Λούβρου του διοργάνωσε αναδρομική έκθεση, επιχειρώντας έναν διάλογο ανάμεσα στα έργα του και στα Ελληνικά και Ρωμαϊκά εκθέματα των συλλογών του μουσείου. Την ίδια χρονιά ο Μικελάντζελο Πιστολέτο τιμήθηκε με το αυτοκρατορικό βραβείο της Ακαδημίας Τεχνών του Τόκυο για τη συνολική προσφορά του στην τέχνη, μαζί με τους Antony Gormley για την γλυπτική, David Chipperfield για την αρχιτεκτονική, Plácido Domingo για την μουσική και Francis Ford Coppola για τον κιν/φο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου