Τρίτη 20 Μαΐου 2014

«Gradient: From Gray to Color Scale»


Σχετικά με το πρότζεκτ

Το εικαστικό project «Gradient: From Gray to Color Scale» θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα από τις 3 έως τις 11 Ιουλίου 2014 και προσκαλεί εικαστικούς και street art καλλιτέχνες, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση, να δηλώσουν συμμετοχή.


Το project «Gradient: From Gray to Color Scale» αποσκοπεί στη δημιουργία μίας μεγάλης κλίμακας εικαστικής παρέμβασης στο δημόσιο χώρο της πόλης των Ιωαννίνων με τη δημιουργία και την παρουσίαση έργων μόνιμου και παροδικού χαρακτήρα. Οι καλλιτέχνες καλούνται να μεταμορφώσουν τα γκρίζα κτήρια με τοιχογραφίες, να αναδείξουν μικρές γωνιές της πόλης με τη δημιουργία installations σε πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα, και να ξαναδώσουν ζωή στα άδεια μαγαζιά με το προσωπικό τους καλλιτεχνικό λεξιλόγιο και ανεξαρτήτως μέσου έκφρασης. Το project θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με τη φιλοξενία live acts, DJ sets και performances.

Η διοργάνωση δεν επιλέγει συγκεκριμένη θεματική για την ανάπτυξη των δράσεων της, καθώς η κεντρική ιδέα υλοποίησης του project βασίζεται στον ίδιο το ρόλο της τέχνης σε περιόδους κρίσης να προάγει το δημιουργικό διάλογο με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Στον κοινωνικό ρόλο μιας τέχνης προσβάσιμης από όλους που καταφέρνει να εισέρχεται στην καθημερινή ζωή και να την εμπλουτίζει.

Η υλοποίηση του project «Gradient: From Gray to Color Scale» κατέστη δυνατή μετά από υποβολή της ιδέας στο διαγωνισμό της Samsung Electronics Hellas «Launching People» στην κατηγορία «Τέχνες και Δημιουργικότητα», όπου κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους ανάμεσα σε 70 υποβληθείσες ιδέες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες και τους όρους συμμετοχής επικοινωνήστε στο info@multiartprojects.org.
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων ορίζεται η Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014.


Κάλεσμα συμμετοχής

Κατηγορίες
Oι καλλιτέχνες καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε μία από τις τρεις ακόλουθες κατηγορίες:

i. Graffiti-street art: Οι καλλιτέχνες μπορούν να αποστείλουν προτάσεις για τη δημιουργία murals, graffiti, stencil, sticker art...
ii. Installations σε δημόσιο χώρο ή σε άδεια μαγαζιά/βιτρίνες* χρησιμοποιώντας όλα τα οπτικοακουστικά μέσα [video, sound, light, photo, mixed media & new media].
*Διευκρινίζεται ότι το κοινό δεν θα έχει πρόσβαση εντός των επιλεγμένων χώρων.
iii. Performance

Υποβολή προτάσεων
Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες καλούνται να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@multiartprojects.org
ή μέσω ταχυδρομείου στην διεύθυνση:
Περαιβού 7, Ιωάννινα, Τ.Κ. 45444, Υπόψη Multi-art Projects
1. Συμπληρωμένη την αίτηση που αντιστοιχεί στην κάθε κατηγορία:
Graffiti – street art [link]
Installation [link]
Performance [link]
2. 2-4 φωτογραφίες [έως 2MB] και/ή video [link ή μέσω wetransfer] του προτεινόμενου έργου.
3. Σε περίπτωση πρωτότυπου έργου οι καλλιτέχνες υποχρεούνται να υποβάλλουν:
i. Αντιπροσωπευτικό portfolio με φωτογραφίες και video
ii. Προσχέδια του προτεινόμενου έργου [σε περίπτωση που η ίδια φύση του έργου το επιτρέπει]

Κριτήρια επιλογής

Η επιλογή του έργου θα βασιστεί:
i. Στην πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα της προτεινόμενης ιδέας
ii. Στην εναρμόνιση του έργου με τους επιλεγμένους από τη διοργάνωση χώρους
iii. Στο κόστος υλοποίησης της ιδέας

Παροχές της διοργάνωσης προς τους καλλιτέχνες που θα επιλεχθούν

Η διοργάνωση αναλαμβάνει να καλύψει τα παρακάτω έξοδα
i. Τα έξοδα μετακίνησης των καλλιτεχνών
ii. Τα έξοδα διαμονής και σίτισης
iii. Τα έξοδα αγοράς/ενοικίασης τεχνικού εξοπλισμού
iv. Την αγορά των απαραίτητων υλικών για την άρτια παρουσίαση του έργου
v. Τα έξοδα αποστολής έργων προς και από τα Ιωάννινα

Όροι συμμετοχής
i. Οι καλλιτέχνες μπορούν να αποστείλουν έως 4 προτάσεις ανά κατηγορία. Στην περίπτωση αυτή, οι προτάσεις θα πρέπει να αποσταλούν ξεχωριστά αναγράφοντας στο θέμα του μηνύματος την κατηγορία στην οποία εμπίπτουν και το όνομα του καλλιτέχνη.
ii. το προτεινόμενο έργο είναι πρωτότυπο έργο της κύριας και αποκλειστικής κυριότητας των αντιστοίχων καλλιτεχνών, απαλλαγμένο από δικαιώματα τρίτων.
iii. Συμμετοχές με περιεχόμενο υβριστικό, χυδαίο, επικίνδυνο, ρατσιστικό, που προσβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα ακυρώνονται.
iv. Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί θα ειδοποιηθούν τις επόμενες ημέρες μετά τη λήξη υποβολής προτάσεων μέσω τηλεφώνου ή/και e-mail.
v. Η διοργανώτρια αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση φθοράς, κλοπής ή καταστροφής του εκτιθέμενου έργου.
vi. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες παρέχουν το δικαίωμα χρήσης του οπτικοακουστικού υλικού (μονταρισμένου ή μη), που τυχόν προκύψει κατά τη διάρκεια προετοιμασίας, διεξαγωγής και απολογισμού του event, συμπεριλαμβανομένου οπτικοακουστικού υλικού που απεικονίζει τους ίδιους ή τα έργα τους για διαφημιστικούς λόγους της διοργανώτριας εταιρίας και του χορηγού αυτής, Samsung Electronics, χωρίς την υποχρέωση προηγούμενης ειδοποίησης, ατελώς και χωρίς να συνιστά αυτό προσβολή της προσωπικότητάς τους.
vii. Η διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή και να μεταθέσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του event.
viii. Η συμμετοχή στο κάλεσμα συνεπάγεται αυτόματα ότι η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους [μη αναγραφή στοιχείων, αναληθή στοιχεία κλπ] αποτελεί λόγο αποκλεισμού.
ix. Η συμμετοχή στο κάλεσμα προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και συνεπάγεται τη συνακόλουθη παραίτηση από κάθε σχετική αξίωση έναντι της διοργανώτριας αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου