Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 6-Κυριάκος Μπουρνάς,''Μαύρη Βαβυλώνα'' .Τριάντα εικαστικές συνομιλίες κάθε δεκαπέντε μέρες θα εξελίσσονται στο πανέμορφο καφέ Goose στο ποτάμι.-                           

Συνομιλία 6

''Μαύρη Βαβυλώνα''
Τόποι χωρίς ανθρώπους και ανθρωπιά,κτήρια χτισμένα απο εφήμερα πλάσματα.Μαύρο μελάνι για χώρους που δεν θα δούν ποτέ θέση σε βιβλία ιστορίας και αρχιτεκτονικής.Καμένη μαύρη γή με μελανά αγκάθια.Σαν αυτές τις μικρές μαύρες σκέψεις που είναι εκεί για μερικά δευτερόλεπτα και μετα εξαφανίζονται αλλά το μελάνι τους μένει σαν κηλίδες και μουτζούρες. Σκέψεις σαν και αυτές παρουσιάζονται εδώ σαν σημειώσεις αρχιτεκτονικής καλλιγραφίας.

30/5-2014Κυριάκος Μπουρνάς
           Ο Κυριάκος Μπουρνάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Το 2007 ξεκίνησε τις σπουδές του πάνω στο σκίτσο και την Εικονογράφηση στην σχολή Ορνεράκη όπου αποφοίτησε το 2010 και το 2011 εισάγεται στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας όπου μέχρι και σήμερα είναι φοιτητής του 3ικαστικού 3ργαστήριου ζωγραφικής με συντονιστή τον Χάρη Κοντοσφύρη. Από το 2007 έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις ζωγραφικής σε galleries και εκθεσιακούς χώρους της Ελλάδας.
Email επικοινωνίας: battlescape@windowslive.com  

        Τριάντα εικαστικές συνομιλίες κάθε δεκαπέντε μέρες θα εξελίσσονται στο πανέμορφο καφέGoose στο ποτάμι. Ο T.SEliot έλεγε ότι είχε μετρήσει τη ζωή του με κουταλιές Καφέ και δεν είναι απίθανο να το ζει κάποιος, κοιτώντας διακριτικά μικρά έργα τέχνης που αναρτώνται στον αρχιτεκτονικό διάκοσμο του αγαπημένου καφέ.Το καφέ Goose γίνεται αξιοθέατο στην πόλη της Φλώρινας μιας και θα φιλοξενήσει διακριτικές ζωγραφικές ματιές τριάντα ζωγράφων από την Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης. Αναβιώνοντας την συνήθεια των Φλωρινιωτών Ζωγράφων να συναντιόνται στο ποτάμι με την Τέχνη, το καφέ Goose στεγάζει τους καλλιτέχνες που γυρνάν εκ νέου εκεί που οι παλαιότεροι άρχισαν να συνομιλούν. Η γειτονιά του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι ένας ζωντανός πόλος, ένα θέλγητρο για την μικρή αυτή πόλη των καλλιτεχνώνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου