Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014‏

Στρογγυλή τράπεζα με θέμα

Συνέργειες για την προβολή
της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας
Ελλάδας και Κύπρου
                                                              
                                                           στο Σπίτι της Κύπρου                                                         


Την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, στις 19:00, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης – iset και το Σπίτι της Κύπρου συνδιοργανώνουν, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα,  συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα Συνέργειες για την προβολή της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας Ελλάδας και Κύπρου.

Στις μέρες μας, με την ανάπτυξη των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας, οι όροι μεταφοράς της γνώσης, η πρόσβαση στην πληροφορία και την εκπαίδευση, καθώς και η δυνατότητα 
συνεργασιών, αλλάζουν δραστικά. Έγκριτες πηγές και πληροφορίες για την καλλιτεχνική παραγωγή και την ιστορία της τέχνης είναι προσβάσιμες από ποικίλες ομάδες ενδιαφερομένων, που ξεπερνούν τα ειδικό κοινό και το τοπικό επίπεδο, ενώ καλλιτέχνες, θεωρητικοί και φορείς έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται σε ποικίλα επίπεδα και σε υπερτοπικό πλαίσιο.

Στόχος της συζήτησης είναι η κριτική προσέγγιση της επίδρασης που ασκεί το νέο ψηφιακό περιβάλλον στην ιστοριογραφία και την πρόσληψη της τέχνης, καθώς και η πρακτική διερεύνηση πιθανών συνεργασιών μεταξύ φορέων, για δράσεις στο πεδίο μιας σύγχρονης εξωστρεφούς προβολής της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και την Κύπρο, και η διασύνδεσή της με τη διεθνή κοινότητα.

Ειδικότερα, επιδιώκεται μέσα από την πρώτη αυτή συνάντηση η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας η οποία θα έχει ως έργο τη διασύνδεση κυπριακών πολιτιστικών φορέων και καλλιτεχνών με την υπάρχουσα υποδομή του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης - iset.

Στη συζήτηση συμμετέχουν:
Δρ Ευγενία Αλεξάκη, Ιστορικός τέχνης, διδάσκουσα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Σύμβουλος εκπαίδευσης, Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης
Δρ Ελένη Νικήτα, Ιστορικός Τέχνης, τ. Διευθύντρια Πολιτιστικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου
Δρ Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης
Μίμης Σοφοκλέους, Καθηγητής, Επιστημονικός Διευθυντής, Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο, Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών ΛεμεσούΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου