Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

O Ολλανδός κινηματογραφιστής Jeroen Wolf. Απο τα 0 στα 100.


O Ολλανδός κινηματογραφιστής Jeroen Wolf, ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με την Panasonic GH2 του και, πραγματοποίησε λήψεις ανθρώπων που η ηλικία τους είναι από 0 έως 100 ετών.
Απλό λέτε; Ναι, στην ουσία του είναι πάρα πολύ απλό, αλλά και πάρα πολύ δύσκολο. Ο λόγος γιατί του ήταν λίγο περισσότερο δύσκολο να εντοπίσει ανθρώπους σε πολύ μικρές ηλικίες και πολύ μεγάλες που θα ήθελαν να σταθούν μπροστά στην κάμερά του και να πουν την ηλικία τους.
Λέει ο Wolf στην περιγραφή του βίντεο:

“Κατόρθωσα να βρω τα υπερήλικα «μοντέλα» μου σε οίκους ευγηρίας και ήταν ιδιαίτερο προνόμιο για μένα να καταγράψω αυτούς τους –συχνά ευάλωτους- ανθρώπους για το project. Είχα ιδιαίτερο πρόβλημα να εντοπίσω 99χρονους. (Προφανώς οι των 100 χρόνων απολαμβάνουν την δημοσιότητα, αλλά οι 99χρονοι είναι σπάνιο είδος…). Κι όταν τελικά βρήκα κάποια, αρνήθηκε να δηλώσει την ηλικία της. Απλά αρνήθηκε ότι ήταν 99 ετών! Τελικά, όμως, 4 μήνες μετά την πρώτη λήψη της πρώτης «ηλικίας» μπόρεσα και βρήκα έναν εκπρόσωπο αυτού του «χαμένου» κρίκου στην αλυσίδα μου και ολοκλήρωσα το project. Απολαύστε το».
Δείτε το. Είναι πραγματικά συγκινητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου