Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μάριος Σπηλιόπουλος στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας "CHANGING PERPECTIVES" 15 years of the E.C.B art collection.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ζωγράφος Μάριος Σπηλιόπουλος στην έκθεση Changing Perspectives – 15 years of the ECB's art collectionτης Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας στην Φραγκφούρτη


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει δημιουργήσει, από το 1997, μία συλλογή με έργα  σύγχρονης τέχνης από τα κράτη μέλη της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η συλλογή της περιλαμβάνει σήμερα περίπου 300 έργα από 19 χώρες.
Η επετειακή έκθεση, με τίτλο “Changing Perspectives – 15 years of the ECB's art collection”, παρουσιάζει επιλεγμένα έργα  της συλλογής των τελευταίων 15 χρόνων, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επαναδηλώσει  την ιστορική της πολιτιστική  δέσμευση, που λειτουργεί σύμφωνα με κατευθυντήρια αρχή “Ενότητα στην πολυμορφία”, όπως σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης Heike Sutter.
Η έκθεση που θα διαρκέσει ως τις 30 Νοεμβρίου του 2012, έκγαινιάστηκε απο τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στις 13 Σεπτεμβρίου, στο κτήριο της ΕΚΤ, στην Φραγκφούρτη.
 Στη ειδική αυτή έκθεση, παρουσιάζονται  45 έργα τέχνης της συλλογής ανάμεσα στα οποία και το έργο του Μάριου Σπηλιόπουλου “The Mystery of the Bees” που αποκτήθηκε απο την ΕΚΤ το 2000.
Η έκθεση περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων έργα, των Jan Fabre,Antoni Tapies,Paolo Icaro,Anton Corbijn,Dragos Lumpan,Gerard Carouste,Georges Rousse,Petra Varl,Ulay,Jose Maria Sicilia κ.ά.
Προλογίζοντας τον κατάλογο της έκθεσης ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, γράφει:
... “H λειτουργία της τέχνης είναι σύμφυτη με την ανάγκη να  αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την  πραγματικότητα... Τα έργα τέχνης είναι εκροές της δημιουργικής έκφρασης που χτίζονται πάνω σε παραδοσιακά στοιχεία, που ανιχνευουν και επεξεργαζονται νέες (κοινωνικές ή αισθητικές) εξελίξεις. Μας επιτρέπουν  να πάρουμε, μια φρέσκια, διαφορετικη ματιά για τον κόσμο, πυροδοτούν διεργασίες ανακάλυψης και αλλάζουν παραδοσιακές αντιλήψεις, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για πολλούς από εμάς στο εργασιακό μας περιβάλλον. Ο τίτλος της έκθεσης μας “Changing Perspectives”μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως επιπλέον καταγραφή ότι, μέσα από το ενδιαφέρον που υπάρχει για τις τέχνες, η ΕΚΤ αισθάνεται προσηλωμένη στην ιδέα της Ευρώπης και στέκεται πέρα και πάνω απο την εκπλήρωση της βασικής της  λειτουργίας ως νομισματικό ίδρυμα..”

Συνημένa αρχείa:
Mystery of the Bees.jpg
Mario Draghi & Marios Spiliopoulos. E.C.B 12.9.2012.jpg  
Πληροφορίες: 6944449844

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου