Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

BIENNALE OF SANTORINI Open Call for Artists – “Design a Wish for Greece!”


Design a Wish for Greece! International Poster Competition by Santorini Biennale Parallel Programme 2013 

Η έκθεση που θα ταξιδέψει σε 25 μεγάλες πόλεις του κόσμου! Φωτογραφία, Ζωγραφική, Κολλάζ, Γραφικά, Σχέδιο, Εικονογράφηση ή ότι άλλο επινοήσει ο καλλιτεχνικός σας νούς! Η Μπιενάλε της Σαντορίνης προκηρύσσει στα πλαίσια του παράλληλου προγράμματός της για το 2013 παγκόσμιο διαγωνισμό αφίσας με τίτλο “Σχεδίασε μια ευχή για την Ελλάδα!” για το πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα σε 25 μεγάλες πόλεις του κόσμου (ίδια έργα σε όλες τις πόλεις) με τελικό προορισμό την Σαντορίνη:
→ 10 Ιαν 2013 έως 10 Μαρ 2013: Τόκυο, Σεούλ, Βομβάη, Καλκούτα, Ρίο ντε Τζανέιρο, Σάο Πάολο, Μπουένος Άϊρες, Σανγκάη, Πεκίνο, Σίδνεϊ, Μελβούρνη, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Τορόντο, Μόντρεαλ, Λονδίνο, Βερολίνο, Μόσχα, Παρίσι, Μιλάνο, Ρώμη, Μαδρίτη, Τέλ Αβίβ, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
→ Από τις 20 Απριλίου 2013 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 η έκθεση θα μεταφερθεί στον Πύργο της Σαντορίνης.


Η ΑΦΟΡΜΗ
Κοιτάζοντας πίσω στο χρόνο τα άρθρα που γράφηκαν στον παγκόσμιο τύπο σχετικά με την Ελλάδα διαπιστώνει κανείς ότι η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό εξαρτάται από δημοσιεύματα οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου, τα περισσότερα εκ των οποίων εκφράζουν κυρίως οικονομικά συμφέροντα ή κερδίζουν σε διαδικτυακή δημοσιότητα κάνοντας απλώς show με το πόσο ανίκανοι είμαστε ως λαός και ως χώρα.
Κλοπή δημόσιου πλούτου, απάτες από πολιτικά πρόσωπα και πολίτες, φτώχεια, πείνα, χαμηλό βιωτικό επίπεδο, μαρασμός, κακές τουριστικές υπηρεσίες, κακή ψυχολογία, αυτοκτονίες λόγω οικονομικών προβλημάτων, επεισόδια βίας είναι γραμμένα με σπουδή στον τύπο για την Ελλάδα και “προεξοφλούν” μια πτώση που έρχεται. Πτώση όχι οικονομική μόνο αλλά γοήτρου και αξιοπρέπειας κυρίως. Φυσικά δεν είναι αναληθή όλα αυτά, είναι όμως ειπωμένα έτσι ώστε να δημιουργείται ένας ρατσισμός που ξεκινά από την οικονομική μας ισχύ.
Θεωρούμε απαράδεκτο οι Έλληνες να λογίζονται σήμερα ως άνθρωποι κατώτερης τάξης και ν’ αντιμετωπίζονται διεθνώς με καχυποψία!
Καλλιτέχνες και άνθρωποι του καλλιτεχνικού περιβάλλοντος γνωρίζουμε καλά ότι η δύναμη του μηνύματός μας μπορεί να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο στην εικόνα της χώρας με οφέλη προς όλους!


ΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ

Κίκος Παπαδόπουλος (GR), Δήμητρα Τρογαΐδου (GR), Γρηγόρης Φράγκος (GR), Μίνα Διαβατάκη (USA), Τάσος Κιτσόπουλος (GR), Κάτια Παπαδοπούλου (UK), Δήμος Μανωλίδης (AR), Κωνσταντίνα Ευρέμογλου, (TR), Μάνος Τραβάκης (GR), Αφροδίτη Κοντοπούλου (GR), Μαριαλένα Τζιτζή (GR).

ΗΜ. ΛΗΞΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Η καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2012!


ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους καλλιτέχνες, χωρίς κανέναν περιορισμό. Μπορείτε να συμμετάσχετε μεμονωμένα ή ως ομάδα 2 καλλιτεχνών μόνο! Η συμμετοχή δεν απαιτεί την φυσική αποστολή των έργων σας και η συμμετοχή σας ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:  

ΒΗΜΑ 1 – Τα Έργα
Το έργο ή τα έργα σας μπορεί να είναι (έγχρωμα ή μονόχρωμα): φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, γραφικά, σχέδια, κολλάζ, εικονογράφηση και ότι άλλο σκαρφιστεί ο καλλιτεχνικός σας νους! Μη διστάσετε να πρωτοτυπήσετε!. Αν το θέλετε, η ευχή σας μπορεί ν’ απεικονιστεί και με κείμενο!
Δεν χρειάζεται να στείλετε το αυθεντικό σας έργο! Μπορούμε να δεχτούμε μόνο την ηλεκτρονική του μορφή!

  ΒΗΜΑ 2 – Αριθμός Έργων
Μπορείτε να στείλετε έως και 5 έργα το πολύ εκ των οποίων η ομάδα των επιμελητών θα διαλέξει 3! Συνολικά θα εγκριθούν από 300 έως και 400 έργα για τον παγκόσμιο διαγωνισμό. Τα έργα που δεν θα επιλεγούν, θα εκτεθούν μόνο στην Σαντορίνη κατά το διάστημα 20 Απριλίου 2013 – 30 Σεπτεμβρίου 2013.

ΒΗΜΑ 3 – Διαστάσεις Έργων
Τα έργα σας πρέπει να είναι διαστάσεων Α2 (59,4εκ ύψος Χ 42εκ πλάτος). Εάν το έργο σας δεν είναι σε ηλεκτρονική μορφή, τότε θα πρέπει να το φωτογραφίσετε η να το σκανάρετε (600dpi καλύτερα!) σε υψηλή ανάλυση και κατόπιν να το προσαρμόσετε σε διάσταση Α2 σύμφωνα με το δείγμα που σας  παραθέτουμε παρακάτω. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε, απλώς στείλτε μας το ηλεκτρονικό σας αρχείο και θα το αναλάβουμε εμείς.

ΒΗΜΑ 4 – Πληρωμή της Συμμετοχής σας
Τα χρήματα της συμμετοχής σας αφορούν την εκτύπωση καλής ποιότητας αφισών (25 αφίσες ανά επιλεχθέν έργο) σε χαρτί πολύ υψηλής ποιότητας, on-line διαφημιστικό πρόγραμμα, έξοδα εκτύπωσης καταλόγων στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, λειτουργικά έξοδα. Η συμμετοχή ανέρχεται στο ποσό των 40€ ανά έργο (μέχρι 5 έργα!). Μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή μέσω www.paypal.com.

Τράπεζα Πειραιώς
Λογ. IBAN: GR8301727060005706022108491
Swift Code: PIRBGRAA
ΚΑΤΟΧΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ




ΒΗΜΑ 5 – Ηλεκτρονική αποστολή έργων
Στείλτε το έργο ή τα έργα σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: reg@santorinibiennale.gr. Προσπαθήστε το κάθε αρχείο να μην ξεπερνά τα 24MB όγκου! Μην ξεχάσετε επίσης να μας στείλετε και τα εξής (Ελληνική & Αγγλική γλώσσα)*:
· Όνομα & Επίθετο.
· Πλήρης διεύθυνση.
· Τηλέφωνο επικοινωνίας σας.
· Σύντομο βιογραφικό σας σημείωμα 300 λέξεων το πολύ!.
· Τίτλος έργου.
· Είδος έργου (φωτογραφία, κολλάζ, σχέδιο, κτλ).
· Τιμή του αυθεντικού έργου.
· Έτος δημιουργίας του έργου.
· Περιγραφή του έργου 100 λέξεων το πολύ!
*Η Αγγλική είναι απαραίτητη!.
 ΒΗΜΑ 6 – Έγκριση έργων
Αφού παραλάβουμε το email σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας στις επόμενες 10 με 12 ημέρες το πολύ! Αν χρειαστείτε κάτι “άμεσα” πριν σας απαντήσουμε, θα ήταν χρήσιμο να μας στείλετε ένα SMS στο τηλέφωνο: 6955667773 και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν! Μετά την αποστολή των έργων σας, οι επιμελητές θα σας ενημερώσουν για το εάν το έργο ή κάποια από τα έργα σας εγκρίνονται για τον διαγωνισμό. Στην περίπτωση που το έργο σας δεν εγκριθεί, θα τεθεί εκτός συναγωνισμού και θα εκτεθεί μόνο στην Σαντορίνη (ως 2η έκθεση εκτός διαγωνισμού) κατά το διάστημα 20 Απριλίου 2013 – 30 Σεπτεμβρίου 2013. Μετά την αποστολή των έργων σας θα σας αποσταλεί ειδικό συμφωνητικό το οποίο θ’ αφορά στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και τους όρους και τις προϋποθέσεις πώλησης του αυθεντικού σας έργου.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ

Η Μπιενάλε θα εκτυπώσει σε μέγεθος Α2 και σε υψηλή ανάλυση 25 αντίγραφα από το κάθε εγκριθέν έργο για τις εκθέσεις στις 25 πόλεις και 1 αντίγραφο για την έκθεση της Σαντορίνης. Επίσης θα τυπώσει 1 αντίγραφο για κάθε έργο που δεν θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό και θα παρουσιαστεί στην 2η παράλληλη έκθεση αφίσας.


ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ο διαγωνισμός δεν θα έχει κριτική επιτροπή! Η ψηφοφορία των έργων θα γίνει κατ’ ευθείαν από το κοινό που επισκέπτεται τις εκθέσεις. Τα αποτελέσματα της κάθε ψηφοφορίας θα συλλέγονται έως και τις 29 Σεπτεμβρίου 2013. Τ’ αποτελέσματα του διαγωνισμού θ’ ανακοινωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου 2013.


ΒΡΑΒΕΙΑ

• 1ο βραβείο 1500€ + Γύρος της Ελλάδας για 30 ημέρες με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
• 2ο βραβείο 1000€ + Γύρος της Ελλάδας για 20 ημέρες με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
• 3ο βραβείο 500€ + Γύρος της Ελλάδας για 10 ημέρες με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
• 4ο έως 8ο βραβείο – Μια εβδομάδα στην Σαντορίνη με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
• 9ο έως 20ο βραβείο – Ένα ιδιαίτερο δώρο από την Σαντορίνη!

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

• Δήμος Θήρας, υποδομές.
• Εστία Πύργου Καλλίστης, υποδομές.
• Πολιτιστικό χωριό Η Σαντορίνη που Έφυγε, υποδομές.
 Επικοινωνία: kikos@santorinibiennale.gr

Contact us at: kikos@santorinibiennale.gr

OUR MEDIA PARTNERS

 Balkan Art Now - Media Partner  Exoume & Leme News from Santorini Nea Santorinis Santorini Bussines

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου