Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η Google χρησιμοποιεί ειδικό αλγόριθμο ώστε να προσελκύσει περισσότερες… γυναίκες στο προσωπικό της.



Όπως οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες στον πλανήτη έτσι και η Google διαθέτει περισσότερους άνδρες, παρά γυναίκες που εργάζονται γι’ αυτήν. Αυτή την περίοδο, υπολογίζεται, μάλιστα, ότι μόνο το 1/3 από τα 34.300 άτομα που συμπεριλαμβάνονται στο προσωπικό της εταιρείας είναι γυναίκες.


Σε μία προσπάθεια να αλλάξει αυτά τα στατιστικά προς το… καλύτερο για τις γυναίκες, αλλά και να προσελκύσει περισσότερες, η Google φαίνεται ότι έχει καταφύγει σε κάτι που γνωρίζει αρκετά καλά: έχει αναπτύξει έναν ειδικό… αλγόριθμο ο οποίος καθορίζει σε ποιο σημείο οι γυναίκες φεύγουν από την εταιρεία, προκειμένου να τους βοηθήσει να αντιληφθούν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τις κρατήσουν.
Ήδη, η εταιρεία φαίνεται ότι έχει προχωρήσει σε κινήσεις ώστε να έχει περισσότερες γυναίκες. Έχει πραγματοποιήσει αλλαγές στις συνεντεύξεις που πραγματοποιεί για προσλήψεις προσωπικού, ενώ σ’ αυτές προσκαλεί περισσότερες γυναίκες. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και μια σειρά από workshops που ηγούνται από γυναίκες, σε μία προσπάθεια να ενθαρρυνθούν οι ίδιες να δείξουν ενδιαφέρον για την εργασία τους τους αλλά και για την ανέλιξή τους στην εταιρεία.
Η εταιρεία χαρακτηρίζει τις αλλαγές θετικές, φαίνεται όμως ότι έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει μέχρι να αλλάξει τα… δεδομένα. Και για να πούμε και την «κακιούλα» μας, δε γνωρίζουμε πόσο καιρό αξιοποιείται ο εν λόγω αλγόριθμος, πάντως στην περίπτωση της Marissa Mayer, της «εμβληματικής» γυναίκας της Google που πήρε μεταγγραφή για τη θέση της CEO του Yahoo, φαίνεται πως δεν τους βοήθησε και πολύ…
Πηγή: The Verge and Digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου