Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ετήσιο Πανελλαδικό Συνέδριο της 'Ενωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων


 Σας αποστέλλω τα νέα από τον ΕΕΤΕ του ετήσιου πανελλαδικού συνεδρίου που έγινε στις 4 του Σεπτέμβρη  με πολλές εισηγήσεις- θέματα και ολόκληρώθηκαν με τα εργαστήρια την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, για να ενημερωθει το blog μας!

 Με επιτυχία και ενδιαφέροντες εισηγήσεις διεξάχθηκε και φέτος το Ετήσιο Πανελλαδικό Συνέδριο της 'Ενωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων στην ΑΣΚΤ Αθηνών. Παρευρέθηκαν πλήθος καθηγητές καλλιτεχνικών και ειπώθηκαν κύρια θέματα που αφορούσαν το μάθημα των Εικαστικών στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,πάνω στην ρέουσα κατάσταση της κοινωνίας- παιδείας μας, με κοινό κώδικα αναφοράς τα Εικαστικά στην Εκπαίδευση.

οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου ήταν:
  • οι εξελίξεις στη Γενική Παιδεία και την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση
  • Το σύγχρονο κόσμημα
  • Νέες τεχνολογίες στην καλλιτεχνική εκπαιδευση
  • Ομάδες συζήτησης και επεξεργασίας θεμάτων καλλιτεχνικής παιδείας
  • Λειτουργία εργαστηρίων εικαστικών,παιδαγωγικών, πολυμέσων
Μεταξύ των καλλιτεχνών παρευρέθηκαν η πρόεδρος του ΕΝΕΚΕΜ Ζωή Χατζή, η πρόεδρος του ΕΕΤΕ Έυα Μελά, Εκπρόσωπος Πρυτανείας ΑΣΚΤ, μέλη της ΔΣ ΟΛΜΕ, Αγγελική Φατούρου και Γίαννης Αναγνωσταράς.
 Μεταξύ των εισηγητών ήταν και καθηγητές- εικαστικοί του Τμήματος Εικαστικών  &  Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας όπως οι κκ Μπερεδήμας Παναγίωτης, Σαγίαννος Ανδρόνικος, Καλαμάρας Φίλιππος και οι εκπαιδευτικοί Ταμουτσέλης Νικόλαος και Κηπουροπούλου Ευμορφία που εκπροσωπούσαν τον  Μπέσσα Δημήτριο την παρουσίαση της εφαρμογής των παιδαγωγικών μαθημάτων στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνων Φλώρινας 
 Ειρήνη Μήτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου