Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012



Πεδίο Δράσης Κόδρα 7 - 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή

Το «Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012» σμίγει τις ψηφιακές εφαρμογές με έναν αιώνα λογοτεχνίας από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Αναπάντεχοι συνοδοί των εικαστικών έργων θα κρύβονται πίσω από την ψηφιακή εφαρμογή ανάγνωσης QR Code.

Πρόκειται για σπαράγματα της λογοτεχνίας της Θεσσαλονίκης, μια υποκειμενική ανθολόγηση κειμένων εν εξελίξει από τους Μαρία Κενανίδου και Θεόφιλο Τραμπούλη, συνεπιμελητές του φετινού «Πεδίου», συγγραφέα και θεωρητικού της τέχνης.

Απαραίτητο εργαλείο για την λογοτεχνική αυτή συντροφιά, είναι το «κατέβασμα» της εφαρμογής «QR code» στο κινητό τηλέφωνο.

Πρόκειται για κείμενα συγγραφέων από τη δεκαετία του ’20 ως τους σημερινούς 30άρηδες, τα οποία κάθε μέρα θα προστίθενται είναι και διαφορετικά.

Η αξιοποίηση των νέων ψηφιακών εφαρμογών είναι μία μόνο από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει το φετινό «Πεδίο Δράσης Κόδρα» στο οποίο φέτος συμμετέχουν 106 έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, αλλά και 200 εθελοντές.

Οι υπόλοιπες, διά ζώσης, καθώς μερικές μόνο ώρες μας χωρίζουν από τα εγκαίνια του φετινού 12ου εικαστικού φεστιβάλ «Πεδίο Δράσης Κόδρα», που θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Η βραδιά των εγκαινίων περιλαμβάνει ξεναγήσεις στις εκθέσεις, αλλά και Jazz συναυλία-αφιέρωμα στον Σάκη Παπαδημητρίου στο Δασάκι με ώρα έναρξης 9 το βράδυ και είσοδο ελεύθερη στο κοινό.

Το «Πεδίο Δράσης Κόδρα» είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012
7 – 18 Σεπτεμβρίου
Πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα, τέρμα Σοφούλη
Ημέρες & ώρες λειτουργίας:
ΚΥ-ΠΕ: 20.00-23.00
ΠΑ-ΣΑ: 20.00-24.00

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου