Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

O άνθρωπος που εφηύρε το selfie stick

Ηταν το 2002, στις διακοπές του στην Φλωρεντία, όταν ο  Wayne Fromm είχε την ιδέα να φτιάξει ένα μπαστούνι για να βγάζει φωτογραφίες, ώστε να μην είναι αναγκασμένος να τις βγάζει από μικρή απόσταση.
Πάνω στο  Ponte Vecchio αποφασίζει να βγάλει μια τέτοια φωτογραφία του ιδίου και της κόρης του.
Ομως, είχε πολύ κόσμο για να μπορέσει να τοποθετήσει τη μηχανή σε τρίποδα και δεν θέλησε να ζητήσει από κάποιον να του τραβήξει την πόζα.

Ο  Καναδός Wayne  Fromm είναι εφευρέτης (παιχνίδια, περίεργα αντικείμενα κλπ) και δεν άργησε, το 2005, δηλαδή τρία χρόνια μετά την ιστορία της Φλωρεντίας, και μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, δημιούργησε το « Quick Pod ». Ολα αυτά σε μια εποχή που δεν υπάρχει Instagram, ούτε Twitter, ούτε Youtube και βέβαια δεν υπάρχουν ακόμη οι selfie.

Επομένως, ο εφευρέτης εφηύρε κάτι πολύ ...νωρίς. Είχε μάλλον τον χαρακτήρα γκάτζετ και δεν πήγε καλά εμπορικά. Εκείνη την εποχή το μπαστούνι του κόστιζε 50 δολάρια, ενώ σήμερα μπορεί κανείς να το αγοράσει στην Amazon για 10 δολάρια.
Τελικά ο Fromm κατέθεσε την πατέντα του και έλαβε το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για το selfie stick το 2005. Παρά τις αμέτρητες απομιμήσεις, ο ίδιος μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 κομμάτια.


Πηγή: O άνθρωπος που εφηύρε το selfie stick είναι σήμερα εκατομμυριούχος [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/225959/o-anthropos-poy-efiyre-selfie-stick-einai-simera-ekatommyrioyhos-eikones#ixzz441ao7ttA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου