Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Εκθέσεις τεχνών σε «Ένα μισοάδειο ποτήρι»



Εκθέσεις τεχνών σε «Ένα μισοάδειο ποτήρι»


Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχών


«Το κρασί είναι εμφιαλωμένη ποίηση» είχε πει ο μεθυστικός Σκωτσέζος συγγραφέας Ρόμπερτ Λουί Στίβενσον και μέσα στα λόγια του συναντάμε ωκεανούς αλήθειας αλλεπάλληλων συνδυασμών, όπου ανάλογα με τις προσωπικές σταγόνες από τις προτιμήσεις αλλά και τους πειραματισμούς μας, συνθέτονται τα καλύτερα κοκτέιλ από συζητήσεις, γνωριμίες και συναντήσεις σε δοσολογίες από ατέλειωτες μέρες και νύχτες, ζυμώνοντας την ίδια τη ζωή μας σε τέχνη.

Αφήνοντας όπως ο Χάμφρι Μπόγκαρντ τον υπόλοιπο κόσμο γύρω στα τρία ποτά πίσω, εύκολα θυμόμαστε το πάθος του Τζάκσον Πόλλοκ για την τέχνη και το ποτό. Ο Ρεμπώ επίσης έβλεπε την τέχνη ως αλχημική και έναν τρόπο να αλλάζει την πραγματικότητα. Ο Έντμουντ Γουάιτ, σημειώνει το ποτό ως καλλιτεχνικό εργαλείο που αποδιοργανώνει τις αισθήσεις του και του δείχνει μία νέα πραγματικότητα.

Ο Τζακ Νίκολσον θεωρεί τη μπύρα ως το καλύτερο ποτό στον κόσμο. Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι από την άλλη, έγραφε βυθιζόμενος σε ένα υποβρύχιο. Ο Έρνεστ Χέμινγουει εμπνεόταν από το ντάκιουρι. Ο Βίνσεντ Βαν Γκόγκ, ο Πολ Γκογκέν, ο Τουλούζ Λωτρέκ, έβρισκαν τις μούσες τους σε ένα μισοάδειο ποτήρι αψέντι και «Πιείτε για μένα, πιείτε στην υγειά μου, ξέρετε ότι εγώ δεν μπορώ να πιω πια» Ήταν τα τελευταία λόγια του Πάμπλο Πικάσο αφήνοντάς μας με ένα μισοάδειο ποτήρι να κάνουμε πρόποση στην διάχυση της τέχνης, την διάδοση και την σύνδεσή της με την καθημερινότητά μας, διοργανώνοντας σειρές από εκθέσεις ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, μικρογλυπτών και εγκαταστάσεων σε «Ένα μισοάδειο ποτήρι», στην Ισαύρων 5 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Ναυαρίνο).

Εκεί, ξεκινώντας από αρχές Μαΐου, το μισοάδειο ποτήρι μας γεμίζει τέχνη μέχρι τα χείλη και μας σερβίρει σειρές από εικοσαήμερες εκθέσεις ελεύθερης θεματολογίας, νέων καλλιτεχνών, φοιτητών και αποφοίτων, σχολών καλών τεχνών των ΑΠΘ, ΣΚΤΦ και ΑΣΚΤ, με προτάσεις και προπόσεις στην υγειά μας και στην τέχνη. Στην ίδια τη ζωή.




Ένα μισοάδειο ποτήρι ~ All day café - bar ~ Ισαύρων 5 Ναυαρίνο.


  • ·         Οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες θα πρέπει να αποστείλουν δείγμα δουλειάς τους σε πορτφόλιο μαζί με σύντομο βιογραφικό στο rimosargirios@gmail.com,
  • ·         Η θεματολογία της έκθεσης για κάθε μορφή συμμετοχής (ζωγραφική, φωτογραφία, χαρακτική κτλ) είναι ελεύθερη και αδέσμευτη από τους τίτλους έργων που θα συμμετέχουν.
  • ·         Οι διαστάσεις των έργων με τα οποία θα συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες θα είναι συγκεκριμένες και δεσμευτικές λόγω και του περιορισμένου εκθεσιακού χώρου.
  • ·         Η διάρκεια των εκθέσεων ορίζεται σε είκοσι ημέρες και οι εκθέσεις  διαδέχονται η μια την άλλη βάσει της σειράς προτεραιότητας της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της συνάφειας του είδους των έργων (π.χ. μόνο φωτογραφία η μόνο χαρακτικά, μόνο ζωγραφικά κτλ).
  • ·         Οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες είναι υπεύθυνοι για το κόστος μεταφοράς των έργων από και προς το χώρο είτε ταχυδρομικώς είτε αυτοπροσώπως.
  • ·         Τα έργα με τα οποία θα συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες – δημιουργοί θα πρέπει να είναι τελαρωμένα και με τον απαραίτητο εξοπλισμό ανάρτησης.
  • ·         Οι υπεύθυνοι του χώρου σε συνεργασία με την επιμέλεια των εκθέσεων  έχουν  την ευθύνη κυκλοφορίας έντυπου και ψηφιακού διαφημιστικού υλικού σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.
  • ·         Οι υπεύθυνοι του χώρου σε συνεργασία με την επιμέλεια των εκθέσεων  δεν λαμβάνουν καμία μίσθωση η ποσοστό από τυχόν πωλήσεις η παραγγελίες και ο άμεσα εμπλεκόμενος είναι ο εκθέτης – δημιουργός.
  • ·         Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να είναι είτε ατομικά είτε ομαδικά.



Επιμέλεια εκθέσεων και συντονισμός Ρήμος Αργύριος - Τηλ: 6978398673

Εκδήλωση ενδιαφέροντος με αποστολή portfolio στο: rimosargirios@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου