Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Χάρης Μαργαρίτης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ουαρσάν Σάιρ


Οι ποιητές αγκαλιάζουν με στίχους τους πρόσφυγες.

"Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του

εκτός αν η πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία…"  

Ουαρσάν Σάιρ

     

Αποτέλεσμα εικόνας για Ουαρσάν Σάιρ


Εφέτος την Παγκόσμια Ήμερα Ποίησης, ο Κύκλος Ποιητών τιμά τους ανθρώπους που χάνουν την πατρίδα τους και φέρνει το προσφυγικό στο προσκήνιο της πολιτιστικής ζωής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με σειρά εκδηλώσεων που βάζουν τη σφραγίδα τους τη Δευτέρα, 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Τόσο η κεντρική εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα, όσο και οι εκδηλώσεις σε 30 πόλεις και νησιά της Ελλάδας και σε 30 χώρες, γίνονται σε συνεργασία με το PEN International, το WorldPoetryMovement, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Δίκτυο Εθελοντών RefugeesWelcome-GR.
Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου, ανταποκρινόμενη στην πρόκληση των καιρών, δίνει το δικό της στίγμα στην προσπάθεια αυτή. Σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, τη ΔΗ.Κ.Ε.Α., την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, το παράρτημα Αμυνταίου του περιφερειακού ωδείου Φλώρινας και το Σύλλογο Φοιτητών της Σχολής Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας σας καλούν στο Ξενοδοχείο «Άτερον» στο Αμύνταιο, τη  Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 20:30 σε μια βραδιά υπό τον τίτλο «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες».
Βασικός στόχος της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου υπήρξε η συμβολή στην ανατροφοδότηση του διαλόγου μεταξύ των τεχνών και με βάση αυτή τη λογική σας καλούμε σε μια βραδιά όπου η ποίηση αλληλεπιδρά με τα εικαστικά, μια ταινία μικρού μήκους και τη μουσική. Άλλωστε όπως πολύ σοφά ο Delacroix επεσήμανε «δεν υπάρχει τέχνη χωρίς ποίηση».
Κι αν η ποίηση δε μπορεί να αλλάξει τον κόσμο δε σημαίνει πως θα πάψει να προσπαθεί για αυτό. Ελάτε με ένα ποίημα για τους πρόσφυγες όπως θα πράξουν εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης· μήπως άραγε δεν είναι κι αυτό μια αλλαγή;

Αναζητείστε περισσότερα σχετικά με την παγκόσμια αυτή προσπάθεια στο https://apoemforrefugees.wordpress.com/
 


              Ο Πρόεδρος                                                                                 Η Γεν. Γραμματέας
της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου                                                 της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου
     
         Χατζής Σ. Περικλής                                                                              Τζέλη Σ. Φαίη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου