Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Francois L’ Ηotel – Love of Finished Days # 1 29 Μαρτίου - 20 Απριλίου Εγκαίνια έκθεσης : Τρίτη 29 Μαρτίου, ώρα 20:00

  


Francois L’ Ηotel – Love of Finished Days # 1

       29 Μαρτίου - 20 Απριλίου


Εγκαίνια έκθεσης : Τρίτη 29 Μαρτίου, ώρα 20:00

Επιμέλεια έκθεσης Λουΐζα Καραπιδάκη, ιστορικός τέχνης




 Η γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki, παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γάλλου καλλιτέχνη François LHotel με τίτλο  «Love of Finished Days #1».


Οι 10 φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων που θα παρουσιαστούν στην έκθεση είναι μια επιτελεστική πραγμάτωση μικροεφορτίσεων και πολυεπίπεδων αφηγήσεων. Ο θεατής εισάγεται στον κόσμο της «Αγάπης των Τελειωμένων Ημερών»- όπως τιτλοφορείται η σειρά. ‘Έρχεται αντιμέτωπος με θραύσματα της Aττικής Οδού, με τον αστικό κόσμο του Παρισιού, μέσα από ένα εστιατόριο σε «τόνους» αποσύνθεσης αλλά και με το ελληνικό τοπίο.

Ο καλλιτέχνης σχολιάζει: «η δουλειά μου πάνω στη φωτογραφία τοποθετείται στο σημείο που η ζωγραφική συναντάται με τη φωτογραφία, σημείο που για πολλούς αποτελεί την ιδιαιτερότητα των έργων. Όριο δύο κόσμων που αναμιγνύονται και αντιπαρατίθενται. Οι φωτογραφίες συντίθενται σύμφωνα με τους κανόνες σύνθεσης των μεγάλων δασκάλων του παρελθόντος. Όταν κοιτάζω το πραγματικό, το συνηθισμένο, βλέπω πίνακες ζωγραφικής...».

Επίσης, η επιμελήτρια της έκθεσης Λουΐζα Καραπιδάκη επισημαίνει για το έργο του: «O Francois l’Hotel εστιάζοντας στο εφήμερο, στο φθαρτό και ενίοτε στο στιγμιαίο επαναπροσδιορίζει τρέχουσες εικόνες. Οι αδρές ύλες, οι αιώνιες φθορές, τα ταπεινά σημεία μέσα από την προσωπική του ματιά αλλοιώνονται και μετατρέπονται σε μη αναγνωρίσιμες εικονικές αναφορές… Επιτήδειος διαμορφωτής εικόνων, έλκει τον θεατή και τον παρακινεί σεμια προβληματική ανίχνευσης, σε μια αδημονία ανάγνωσης και ερμηνείας της εικόνας. Ο μινιμαλιστικός τρόπος της καλλιτεχνικής του έκφρασης μετατοπίζει το ενδιαφέρον της εικόνας σε μια λεπτομέρεια, σ’ ένα ψήγμα, αποδίδοντας στην απεικόνισή του μια μοναδική πλαστικότητα και μια δυναμική… Το ιδίωμα της γραφής του Francois l’Hotel είναι αναμφισβήτητα η ποιητική αίσθηση που αποδίδει στα φωτογραφικά του περιβάλλοντα μεταβιβάζοντας στην εικόνα την απόλυτη καθαρότητα μιας λιτής αισθητική». Η φωτογραφία μοιάζει να επικεντρώνεται στο ίχνος επιχειρώντας τη μετάβαση στα φαντασιακά πεδία της ζωγραφικής.

Την έκθεση θα συνοδεύει κατάλογος με κείμενο της επιμελήτριας Λουΐζας Καραπιδάκη.


Με εκτίμηση,

Μαργαρίτα Καταγά                                                     Γιώργος Οράτης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου