Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

MinerARt










To Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σας προσκαλεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στις 10.00 π.μ. στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης τέχνης MinerARt. Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τις συλλογές του χώρου και αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας» .

Δέκα (10) καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα ορμώμενοι από την κρυσταλλική δομή, τα σαγηνευτικά χρώματα, και την εκτυφλωτική λάμψη των ορυκτών. Η δημιουργία αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για μια βαθύτερη διερευνήση των προεκτάσεων που προκύπτουν από την επίδραση του μαγευτικού κόσμου των ορυκτών στον άνθρωπο.
Καλλιτέχνες: Όλγα Μπογδάνου, Παναγιώτα Κορωνιού, Σοφία Κυριακού, Νίκος Μαρίνης, 'Αντα Πετρανάκη, Μιμή Πετροπούλου­ Δημητρακάκη, Γιώτα Κότικα, Έφη Φουρίκη, Βασιλική Σαγκιώτη, Χρήστος Σκούρτης.
Επιμέλεια Έκθεσης: Ευτυχία Καλοχαιρέτη, ΜSc Μουσειολόγος


Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Κοσμήτορας Θετικών Επιστημών και Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας Κωνσταντίνος Βαρώτσος και θα προλογίσει ο Καθηγητής Ορυκτολογίας και Πετρολογίας, Διευθυντής Μουσείου Ορυκτολογίας και Πετρολογίας Αθανάσιος Κατερινόπουλος.
Θα ακολουθήσει ξενάγηση του Μουσείου από τον Διευθυντή και της έκθεσης από την επιμελήτρια.


Εγκαίνια: Κ υριακή 3 Απριλίου 2016 στις 10.00 π.μ. 

Διάρκεια έκθεσης: 3/4/2016 ­ 17/4/2016

Ώρες Λειτουργίας: Δευτ. ­ Παρ. 9.00­14.00, Κυριακές 10.00­14.00 

Είσοδος ελεύθερη 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου