Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ KOINΕΣ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ 9 Μαρτίου-2 Απριλίου 2016Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης "Κοινές Αφετηρίες" που θα γίνουν την Τετάρτη 9 Μαρτίου και ώρα 19:30 στη Νορμανου 6 στο Μοναστηράκι. Η έκθεση αυτή συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του 3ου Athens Print Festival. 

Η παρουσία σας θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα!


Καλλιτέχνες: Ιφιγένεια Αβραμοπούλου | Έρη Αγρίου | Ευαγγελία Καραστέργιου | Παναγιώτα Κορωνιού | Αναστασία Μικρού | Ειρήνη Μνατσακανιάν | Όλγα Μπογδάνου | Ειρήνη Μώρου | Έλενα Προβατά | Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.

Eπιμέλεια: Δήμητρα ΣιατερλήΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
KOINΕΣ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ
9 Μαρτίου-2 Απριλίου 2016
Ιφιγένεια Αβραμοπούλου, Έρη Αγρίου, Ευαγγελία Καραστέργιου,
Παναγιώτα Κορωνιού, Αναστασία
  Μικρού,  Ειρήνη Μνατσακανιάν,
 Όλγα Μπογδάνου, Ειρήνη Μώρου,  Έλενα Προβατά,  Αλεξάνδρα Τσιτσιντά
Eπιμέλεια
: Δήμητρα Σιατερλή


Η ομαδική έκθεση με τίτλο «ΚΟΙΝΕΣ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ», παρουσιάζεται στα πλαίσια της 3ης  Έκδοσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων, (Athens Print Fest/ Third Edition). Είναι
ένα Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης, το μοναδικό στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται  κάθε τρία χρόνια  στην Αθήνα, με σκοπό να εστιάσει όχι μόνο στο σήμερα της ελληνικής χαρακτικής μέσα από τις προτάσεις και τις ποικίλες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη χαρακτική τέχνη, αλλά να μας βοηθήσει να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή της σε διεθνές επίπεδο.

Εγκαίνια: Τετάρτη 9 Μαρτίου, ώρα 19.30

H επιμελήτρια της έκθεσης Δήμητρα Σιατερλή γράφει για την έκθεση:
 Κοινός τόπος , κοινή καταγωγή, κοινές επιλογές;  Aπαντώ απλά, όχι:  μόνο  μια “κοινή αφετηρία”.
Ο συνδετικός κρίκος της ομάδας που εκθέτει στη Νορμανού 6, στα πλάισια του printfest 2016, είναι το ότι και οι δέκα καλλιτέχνιδες βίωσαν αυτό το ιδιαίτερο κλίμα - θα το ονόμαζα  «ενεργειακό λουτρό» - που η ζωή στην πόλη της Φλώρινας  χαρίζει στους φοιτητές της. Συχνά, το διαπιστώνει κανείς μόνο μετά την αναχώρησή του από αυτή τη συνθήκη. Πρόκειται για μια ιδιόμορφη σχέση που αναδύεται και αναπτύσσεται ανάμεσα σε όσους κι όσες τυχαίνει να βρεθούν σ’ αυτόν τον μικρό τόπο για μιά περίοδο της ζωής τους. Βρίσκονται μέσα σε ένα σύστημα εκπαίδευσης – όπως σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας - αλλα συγχρόνως υποβάλλονται ή απολαμβάνουν – όπως το πάρει κανείς- τους ρυθμούς και τους κανόνες ενός, πολύ μικρού οργανισμού που είναι η σχολή Καλών Τεχνών, το κλίμα του ποταμού Σακουλέβα και των δυό βουνών που ανάμεσά τους απλώνεται η πόλη. Βιώνουν στενές σχέσεις μεταξύ τους και με τους δασκάλους τους, όπως συμβαίνει στους επιβάτες ενός πλοίου. Η εμπειρία σφραγίζει τους  χαρακτήρες, τις συμπεριφορές και τη ζωή των ανθρώπων όπως η χαρακτική  μήτρα σφραφίζει τα ίχνη της πάνω στο χαρτί. Η τέχνη παρέχει μια καλή ευκαιρία να διαπιστώνεις πόσο συγγενής νοιώθεις προς τον άλλο. Σίγουρα, η καθεμιά από τις εκθέτριες, τρέχει σ’ έναν δικό της δρόμο, ελεύθερη σαν άζευτο άλογο, όμως όλες τους ξεκίνησαν, απο το ίδιο λιβάδι που τις έπλασε εικαστικά και νοιώθουν αυτή τη συγγένεια ως ένα γερό εφόδιο για τη συνέχεια της πορείας τους.

Διεύθυνση και ωράριο λειτουργίας της έκθεσης:
Noρμανού 6, Μοναστηράκι (1ος & 2ος όροφος)
Δευτέρα-Παρασκευή: 17:00-21:00,  Σάββατο & Κυριακή: 11:00-20:00 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου