Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Κοσμήματα καλλιτεχνών «από τον Picasso στον Koons»

Η έκθεση με τίτλο «Από τον Picasso στον Koons» που φιλοξενείται από τις 15 Μαΐου στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, παρουσιάζει μια επιλογή κοσμημάτων σχεδιασμένων από μερικούς από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του δεύτερου μισού του 20ού και του 21ου αιώνα. 

Περιλαμβάνει έργα των Stephen Antonakos, Ben, Bernar Venet, Louise Bourgeois, Georges Braque, Alexander Calder, César, Giorgio de Chirico, Jean Cocteau, André Derain, Max Ernst, Ablerto Giacometti, Keith Haring, Jeff Koons, Fernand Leger, Roy Lichtenstein, Yoko Ono, Pablo Picasso και Man Ray, που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από την προσωπική συλλογή της επιμελήτριας της έκθεσης Diane Venet και θέτουν εκ νέου το ζήτημα της σύνδεσης της αργυροχοΐας με την καλλιτεχνική δημιουργία.
Καλλιτεχνικά έργα σε μικρογραφία, επινοημένα συχνά για ένα αγαπημένο πρόσωπο, προορισμένα για μια πολύ περιορισμένη αγορά, τα κοσμήματα των καλλιτεχνών είναι για πολλούς δημιουργούς η ευκαιρία να δοκιμάσουν ξανά το πλαστικό τους λεξιλόγιο, θέτοντάς του τους περιορισμούς που επιβάλλει η δημιουργία ενός κοσμήματος: μέγεθος, βάρος, χρηστική λειτουργία.
Η έκθεση, που έχει ήδη παρουσιαστεί στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα φιλοξενηθεί στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου. Για την ελληνική διοργάνωση η συλλογή της Diane Venet θα πλαισιωθεί από έργα Ελλήνων δημιουργών που έχουν πειραματιστεί με τη φόρμα του κοσμήματος.
 
Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη, Κεντρικό Κτήριο, Κουμπάρη 1, Αθήνα, 210 3671000, διάρκεια μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

 ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου