Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

“Νέοι καλλιτέχνες της Φλώρινας έρχονται στη Θεσσαλονίκη”






Υπό την αιγίδα του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Νέοι καλλιτέχνες της Φλώρινας έρχονται στη Θεσσαλονίκη”

Η Τέχνη της Χαρακτικής στην Βόρεια Ελλάδα    μέρος ΙΙ

διάρκεια έκθεσης: 05.06 - 28.06.2012

Την Τρίτη 5 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. η γκαλερί Artis Causa εγκαινιάζει σε συνεργασία με τo εργαστήριο χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας την έκθεση “Η Τέχνη της Χαρακτικής στην Βόρεια Ελλάδα- μέρος ΙΙ” με έργα των σπουδαστών-τριών: Βλασιάδης Γιάννης, Γαζέας Αντώνης, Δαμιανού Γεωργία, Καραστεργίου Ευαγγελία, Καρούσος Λουκάς, Κεχαγιά Μποζίνου Αμαλία, Κοζίδης Σάββας, Λαμπροπούλου Κατερίνα, Μικρού Αναστασία, Μηλιτσοπούλου Νατάσσα, Μνατσακανιάν Ειρήνη, Μπάρου Ηρώ, Μπογδάνου Όλγα, Νόση Ειρήνη, Παπαμιχαήλ Αγγελική, Προβατά  Έλενα, Σαμαρά Άννα Μαρία, Σαπνάρα Ευδοξία, Σαραντόπουλος Άρης, Σχορετσανίτη Ράνια, Tσαντίδης Αλέξανδρος, Τσιντσιντά Αλεξάνδρα, Φτελκόπουλος Γαβριήλ καθώς και της διδάσκουσας Σιατερλή Δήμητρας.
Πρόκειται για ένα σύνολο βαθυτυπιών και υψιτυπιών με οξυγραφίες, τονικές οξυγραφίες, ξηρές χαράξεις, τεχνικές με μελάνι και ζάχαρη, μαλακά βερνίκια, ανοιχτές οξειδώσεις, μαύρη τεχνική, χαράξεις σε λινόλεουμ, κολλαγραφίες και συνδυασμένες τεχνικές. Η διδάσκουσα κ. Δήμητρα Σιατερλή σημειώνει: «επιδίωξη του εργαστηρίου χαρακτικής  είναι να ξεκινά από τις τεχνικές διαδικασίες που έχουν καθιερωθεί ως ιστορικές χαρακτικές μέθοδοι και να επεκτείνεται στη συνέχεια, σε νεώτερες τεχνολογικές μεθόδους αφομοιώνοντας  τις δύο κατηγορίες σε ένα σώμα για μια ελεύθερη επιλογή τρόπων εικαστικής κατάθεσης». Προσθέτει ακόμη ότι «η Χαρακτική είναι η τέχνη που λειτουργεί με την πολλαπλότητα, χαρακτηριστικό που της εξασφαλίζει μια μεγάλη δυνατότητα διάχυσης της εικόνας και των μηνυμάτων της σε μεγάλο βεληνεκές. Αυτό το πολύτιμο προνόμιο της Χαρακτικής και των εκτυπώσεων έχει ήδη εφαρμογή σε αρκετές από τις πρωτοβουλίες και τις εικαστικές παρεμβάσεις στον κοινωνικό ιστό από το Εργαστήριο Χαρακτικής της Φλώρινας που έχει την  πρόθεση να ενεργοποιείται σ’ αυτή την κατεύθυνση όλο και περισσότερο».
Στην έκθεση συμμετέχει επίσης  η ομάδα ΕΝ ΦΛΩ που από το Φεβρουάριο του 2011 σχεδιάζει και πραγματοποιεί σημαντικές εικαστικές δράσεις μέσα από χαρακτικές  και εκτυπωτικές μεθόδους σε καίριες εικαστικές συναντήσεις. 


artis causa gallery
Μητροπόλεως 97, 54622 Θεσσαλονίκη  2310.223.041,  www.artcau.gr   artcau@gmail.com
ώρες λειτουργίας : Δε. 10.00-15.00, Τρ.-Παρ. 10.00-15.00 & 17.00-21.00, Σάβ. 11.00-16.00
Δημοσιεύσεις:
http://neaflorina.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7879.html
http://neaflorina.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4496.html
http://florineanews.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3897.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου