Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών πάει αεροδρόμιο

Έχοντας χαρίσει 175 χρόνια καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, έρευνας και κοινωνικής προσφοράς, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) παρουσιάζει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μία έκθεση με τις σημαντικότερες στιγμές του έργου της.

  

Στην έκθεση που θα διαρκέσει τέσσερις μήνες, η Α.Σ.Κ.Τ., η οποία έχει συμβάλει καθοριστικά και καταλυτικά στην εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού σε όλα αυτά τα χρόνια της πορείας της, θα παρουσιάσει οπτικοακουστικό υλικό από τα πιο κομβικά σημεία της εκπαιδευτικής και εικαστικής της δημιουργίας.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε άμεση επαφή και γνωριμία με το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, που ιδρύθηκε το 2006.

Συγκεκριμένα, θα εκτεθούν σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες, αποτελούμενες από έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής, υλικό από πρόσφατες εκθέσεις και διευρυμένες δράσεις της σχολής.

Επίσης, θα εκτεθούν έργα ψηφιακών μορφών τέχνης από την Πινακοθήκη της Α.Σ.Κ.Τ. -η οποία ιδρύθηκε παράλληλα με τη σχολή και η ιστορική συλλογή της περικλείει χαρακτηριστικά δείγματα της καλλιτεχνικής δραστηριότητας καθηγητών και αποφοίτων της σχολής, περιλαμβάνοντας, μέχρι σήμερα, περίπου 8.000 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού που αποτελούν απτό και πολύτιμο δείγμα της νεοελληνικής τέχνης.
 
Πληροφορίες: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, είσοδος 1 / «Τέχνη & Πολιτισμός»), 210 3542900, είσοδος ελεύθερη, διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 31 Αυγούστου.

 ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου