Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η Δόμνα Ευνουχίδου… και η Φλώρινα…


Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Η Δόμνα Ευνουχίδου… και η Φλώρινα… χωρίς "γυαλιά ηλίου"


…Για άλλη μια φορά… η Φλώρινα απέδειξε πως δεν «αντέχει» ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ… Αυτές που μας βοηθούν «να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα» όπως λέει και ο ποιητής….
Όταν μέσα από κάποιες διαδικασίες αποκαλύπτονται μετριότητες… τότε δυστυχώς 

κάνουμε τις αδυναμίες μας ιδεολογία... που αυτές με τη σειρά τους αναιρούν τον στίχο του ποιητή… και όχι μόνο…
Ο αγώνας για την τελειότητα από τη μία, η ανυπαρξία πηγών από την άλλη και η βαθειά οικονομική και ηθική κρίση, που διαγράφουν το σκοτεινό καταναλωτικό μας «μεσαίωνα» ορθώνουν τείχη στην εκπαιδευτική και καλλιτεχνική δημιουργία.
Αυτόν τον ωραίο αγώνα της κυρίας Δόμνας Ευνουχίδου τον γνώρισα όταν είχα τη τιμή να δουλέψω στο ΩΔΕΙΟ της Φλώρινας υπό την διεύθυνσή της.
Επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα, η πολιτική και οι ιδιοτελείς επιδιώξεις του καθενός, ας αφήσουν ήσυχους τους καθαρούς ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης να κάνουν τη δουλειά τους.
Η τέχνη ιστορικά, ποτέ δεν είπε ψέματα ενώ η πολιτική είναι η τέχνη του να λές ψέματα. (Αυτό ήταν το μεγάλο δίδαγμα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας).
Η κυρία Δόμνα Ευνουχίδου «απογείωσε» κυριολεκτικά το ΩΔΕΙΟ και μας έκανε να «σηκωθούμε» πιο ψιλά˙ ίσως και από τις προσδοκίες του ποιητή, αλλά και από τις δικές μας.
…Γι’ αυτό ΚΥΡΙΑ ΕΥΝΟΥΧΙΔΟΥ: «…σας κάνουμε αποδεκτή την παραίτησή σας, διότι μας «σηκώσατε» τόσο ψηλά, που τώρα είμαστε σε διαδικασία… «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΤΩΣΗΣ»…
…Τι να κάνουμε, αυτή η πόλη έχει και τέτοιες ιστορίες στο ενεργητικό της… Παλαιότερα αν θυμάμαι καλά… κάποιον… ζωγράφο τον ανάγκασαν να παραιτηθεί… κάτω από άλλους συσχετισμούς…
Ήρθε ένας «ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ» στη Φλώρινα κι εμείς ήμασταν χωρίς… «γυαλιά ηλίου»… Και αντί να τα «φορέσουμε» για να τον… «ευχαριστηθούμε», του γυρίσαμε τη πλάτη. Ο «ΗΛΙΟΣ» όμως όπου και να πάει πάντα θα «φωτίζει» και θα «ζεσταίνει»….
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΑ ΔΟΜΝΑ˙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΤΕ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ… «ΦΟΡΩΝΤΑΣ» ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ… «ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ»…
1) ΥΓ…Γιατί η εποχή μας έχει ανάγκη από «ΗΛΙΟΥΣ» και όχι από… «ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ»…
2) ΥΓ…Η πιο κοινή λογική λέει ότι: «όταν αιφνιδιάζεσαι από μια παραίτηση ποτέ δεν την κάνεις ΑΜΕΣΩΣ αποδεκτή… Πολύ περισσότερο όταν το άτομο που την υποβάλλει είναι μια προσωπικότητα του βεληνεκούς της κυρίας Ευνουχίδου.
…Τα συμπεράσματα είναι δικά σας…
Λαέρτης Κούλης
Πηγή: Εφ. "ΕΘΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου