Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ένα κτίριο με 1.000 παράθυρα!



Ο σκοπός ήταν εξ αρχής να μην εμποδίζεται το φυσικό φως να μπαίνει στο εσωτερικό του... κτιρίου από όλες τις πλευρές, δίνοντας την αίσθηση ενός φωτεινού «κύβου». Παρόλα αυτά ο αρχιτέκτονας εξέπληξε ακόμη και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη με την κατασκευή του, προσθέτοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 1.000 παράθυρα στους τοίχους!







Το Cube Tube, όπως ονομάζεται το κτίριο, διά χειρός των αρχιτεκτόνων Keiichiro Sako και Fujii Yoko από το Τόκιο, κλέβει την παράσταση με το φουτουριστικό σχεδιασμό του που θυμίζει έντονα… Tetris.







Και δεν είναι μόνο το σχήμα του γιγάντιου κύβου που εκπλήσσει αλλά κυρίως τα πολλά παράθυρα σε διάφορα μεγέθη που τοποθετήθηκαν σε ολόκληρη τη δομή. Ένα δωμάτιο έχει από μόνο του 21 παράθυρα(!), ενώ συνολικά πάνω από 1.000 «ανοίγματα» στους τοίχους δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαύσουν το φυσικό φως που πλημμυρίζει το χώρο.







Όσο για το βράδυ; Ο «κύβος» μεταμορφώνεται σε ένα «φωτεινό κουτί» που δεσπόζει στα περίχωρα του Τόκιο, δημιουργώντας την εντύπωση ενός μινιμαλιστικού συνόλου που ξεπήδησε από ταινία επιστημονικής φαντασίας.







«Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα και αλουμίνιο, ενώ ειδικό γυαλί τοποθετήθηκε σε όλα τα ανοίγματα. Ο σκοπός μας ήταν να… αναπνέει το κτίριο από παντού και το ίδιο να συμβαίνει και με τους ενοίκους του. Το φως δίνει ζωή στις εγκαταστάσεις», λέει ένας εκ των αρχιτεκτόνων.















πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου