Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

το εργαστήριο Χαρακτικής οργανώνει σεμινάριο για την χαρακτική μετάλλου από την Γαβριέλα Σιμιγδαλά






   
                                    Αθήνα, 3 Μαϊου 2012
Καλημέρα σας , καλό μήνα σε όσους δεν το έχω ευχηθεί,

Σας στέλνω την ανακοίνωση για το σεμιναριακό μάθημα που θα κρατήσει η χαράκτρια Γαβριέλα Σιμιγδαλά στο εργαστήριο χαρακτικής το απόγευμα της Τρίτης, 8 Μαϊου και το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαϊου ,ώρες :16.00 -20.30.
Το μάθημα απευθύνεται σε όσους έχουν επιλέξει το εργαστήριο της Χαρακτικής ως δεύτερη κατεύθυνση , στους φοιτητές της επιλογής και σε όσους
ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για αυτή την τεχνική της χαρακτικής σε μέταλλο , που επιτρέπει να αναδύεται ένα τονικό σχέδιο με τόνους απο το γκρίζο ως το λευκό, μέσα απο ένα βαθύ μαύρο φόντο.
Για να το παρακολουθήσετε πρακτικά πρέπει να εφοδιαστείτε με μια μικρή πλάκα μετάλλου, να την μαυρίσετε με την τεχνική της ακουατίντας (τονική οξυγραφία) και με ένα λείστρο ή λείαστρο (εργαλείο που λειαίνει τηνάγρια επιφάνεια του μετάλλου ) .Πρέπει επίσης να ετοιμάσετε -για να έχουμε γρήγορη διαδικασία εξέλιξης του σεμιναρίου- ένα σχέδιο με τόνους και πολύ λίγες γραμμές  σ' ένα διαφανές χαρτί στο μέγεθος της πλάκας, ένα καρμπόν  καθώς και με ένα παστέλ χρωματιστό που να φαίνεται  η γραφή του πάνω στο μέταλλο. Οπωσδήποτε αρκετά μικρά κομμάτια χαρτιού για τις  δοκιμαστικές εκτυπώσεις σας.
Σας στέλνω φωτογραφίες για να έχετε μιαν εικόνα.

 Πρόκειται για μια επίπονη αλλα μαγευτική τεχνική και σας καλώ να την εξευρενήσετε με τη Γαβριέλα Σιμιγδαλά.
Δήμητρα Σιατερλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου