Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Αρκτούρος» και «Mom» στη NY

 

«Δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα της μιζέριας και των αυτοκτονιών. Υπάρχει και η Ελλάδα της προσφοράς και του εθελοντισμού και της δημιουργίας», ανέφερε στον «Ε.Κ.» η κ. Τίνα Δρίτσα, η οποία ως εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής πολυβραβευμένης διεθνώς περιβαλλοντικής οργάνωσης για την προστασία και διαχείριση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, βρίσκεται από χθες στη Νέα Υόρκη. Μαζί της και η Βάλια Σαββίδου, ως εκπρόσωπος της άλλης σημαντικής οργάνωσης «MOm», για την προστασία της μεσογειακής φώκιας.

Οι δύο κυρίες, μαζί με τον Δρα Αλέξανδρο Καραμανλίδη, βιολόγο πεδίου, ειδικό και ερευνητή για τον «Αρκτούρο» και τη «MOm», βρίσκονται στις ΗΠΑ όπου σε περιοδείες τους θα μιλήσουν για το ερευνητικό έργο και την πολυετή δράση των δύο οργανώσεων για την καφέ αρκούδα, τη μεσογειακή φώκια, τον λύκο και άλλα απειλούμενα είδη της άγριας πανίδας, καθώς και για την επιτακτική ανάγκη προστασίας τους και του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος εν γένει.

Τόσο ο «Αρκτούρος» όσο και η «Mom» είναι από αυτές τις οργανώσεις που δοξάζουν μία χώρα. Και ενώ στην Ελλάδα το έργο τους είναι τεράστιο, εν τούτοις τα έχει όλα ισοπεδώσει η κρίση.
Γι’ αυτό οι προαναφερθέντες εκπρόσωποι ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για να μεταφέρουν το μήνυμα της προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ηδη βρέθηκαν στη Βοστώνη και από χθες μέχρι και την Τετάρτη θα επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη, και μετά θα πάνε στην Ουάσιγκτον. Ευγενική η φιλοδοξία τους, μετά από πρόσκληση των Green Hellenes, να πραγματοποιήσουν ομιλίες και συναντήσεις με ομογενείς που είναι παράλληλα και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Αμερικής, καθώς και με δημοσιογράφους, με στόχο την ενημέρωση για τις απειλές που αντιμετωπίζει το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας και τις δράσεις που αναλαμβάνουν οι δύο οργανώσεις για την προστασία του.

Είναι πολλά που δεν γίνονται γνωστά. Ούτε στην Ελλάδα. Πρόσφατα, μόλις πριν τρεις μήνες, όπως μας δήλωσε η κ. Δρίτσα, «ο Αρκτούρος μετά από 8μηνη εκπαίδευση απελευθέρωσε δύο ορφανά αρκουδάκια, αφού τα έμαθε πώς να ζήσουν στο άγριο περιβάλλον. Το όλο εγχείρημα, που έγινε πρώτη φορά στην Ευρώπη, προβλήθηκε από το ‘ΒΒC’. Στην Ελλάδα μάλλον δεν έμαθαν τίποτα».
«Καιρός είναι να γνωρίσει ο κόσμος και την άλλη Ελλάδα. Γιατί όπου πάω ακούω αρνητικές κριτικές. Και όμως υπάρχουν εθελοντές, οργανώσεις, μεμονωμένα άτομα που κάνουν τη χώρα μας να ξεχωρίζει», μας λέει.

Ετσι, η ελληνική αντιπροσωπεία, σήμερα Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα θα βρίσκεται στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελληνικής Αποστολής στα Ηνωμένα Εθνη (305 E 47th Str., 2nd floor, New York), αφού όμως υπάρξει κράτηση θέσεων, γιατί είναι αυστηρά τα θέματα ασφάλειας στον ΟΗΕ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση greenhelle?nes@gmail.?com.

Εκεί θα μιλήσει ο Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης, βιολόγος πεδίου, ειδικός και ερευνητής για τον «Αρκτούρο» και τη «MOm», για το ερευνητικό έργο και την πολυετή δράση των δύο οργανώσεων για την καφέ αρκούδα, τη μεσογειακή φώκια, το λύκο και άλλα απειλούμενα είδη της άγριας πανίδας καθώς και για την επιτακτική ανάγκη προστασίας τους και του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος εν γένει.

Επίσης, την Τετάρτη, 2 Μαϊου, η αντιπροσωπεία θα μιλήσει και στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας (69 East 79th Str., 10021 New York, (212) 9885500) για τον ίδιο σκοπό.

Πέραν της ενδιαφέρουσας ενημέρωσης είναι καλό να γνωρίζουν οι ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά ομογενείς που θα πάνε ότι θα είναι σε θέση να ενισχύουν οικονομικά, αν το επιθυμούν, τις δύο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αγοράζοντας διάφορα είδη, όπως καρφίτσες των δύο οργανώσεων, που θα υπάρχουν στο χώρο των ενημερώσεων.

Να σημειωθεί επίσης ότι την Παρασκευή, 4 Μαϊου, η αντιπροσωπεία θα βρεθεί στην Ουάσιγκτον στον Καθεδρικό της Αγίας Σοφίας 2815 36th Street, NW, Washington DC 20007, (202) 333-4730.
Η ηθική και οικονομική υποστήριξη των ομογενών, στις δύο οργανώσεις είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια της δράσης τους για την προστασία της άγριας ζωής και των πολύτιμων φυσικών πόρων της Ελλάδας.

Για τον Αρκτούρο

Ο «Αρκτούρος» είναι ελληνική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην ελληνική ύπαιθρο. Με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των Προστατευόμενων Ορεινών Περιοχών και την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, ο «Αρκτούρος» υλοποιεί διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στην αρκούδα και τα μεγάλα θηλαστικά.
Η λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου «Αρκτούρος» στο νομό Φλώρινας έδωσε λύση στο πρόβλημα των αιχμάλωτων αρκούδων και λύκων, καθώς και στην ενημέρωση του κοινού για τα μεγάλα θηλαστικά.

Η αναπαραγωγή του ελληνικού ποιμενικού σκύλου και η δωρεάν διάθεσή του σε κτηνοτρόφους ορεινών περιοχών αποσκοπεί στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και άγριας ζωής.

Για τη «Mom»

Η «MOm» / Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, είναι μια ελληνική μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας. Ιδρύθηκε το 1988 και έκτοτε έχει συνεχή παρουσία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ως μία από τις πιο δραστήριες και αξιόπιστες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Ελλάδας.
Από το 1996 είναι μέλος της IUCN (The World Conservation Union), της μεγαλύτερης οργάνωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στον Κόσμο και είναι αναγνωρισμένο επιστημονικό ίδρυμα σύμφωνα με τη σύμβαση CITES. Σκοπός της «MOm» είναι η προστασία των ελληνικών θαλασσών μέσω της προστασίας της απειλούμενης με εξαφάνιση μεσογειακής φώκιας. Στόχος, η επιβίωση της Monachus monachus και ένα υγιές θαλάσσιο περιβάλλον για το σήμερα και το αύριο.
από τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης

Πηγή: parapolitika.gr

 Πηγή: metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου