Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ζωγράφος με πινέλο την...γλώσσα του!!!


Έχουμε δει και ακούσει για ένα σωρό καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν περίεργες μεθόδους για να ζωγραφίσουν ή να δημιουργήσουν κάτι. Ωστόσο η συγκεκριμένη περίπτωση ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Πρόκειται για Ινδό ζωγράφο που χρησιμοποιεί τη γλώσσα του.


Είναι γνωστός ως Ani K και ζει στην Κεράλα της Ινδίας. Για να φτιάξει τα πορτραίτα του, χρησιμοποιεί τη γλώσσα του. Και για όσους παρανόησαν, δεν κρατάει το πινέλο με τη γλώσσα του, αλλά χρησιμοποιεί τη γλώσσα του για πινέλο.

Ο ίδιος εργάζεται ως καθηγητής ζωγραφικής. Έμπνευση του υπήρξε ένας συνάδελφος του που ζωγράφιζε με το πόδι, κάνοντας και τον ίδιο να αποφασίσει πως πρέπει να δοκιμάσει κάτι το διαφορετικό.

Αρχικά, προσπάθησε να ζωγραφίσει με τη μύτη, αλλά γρήγορα ανακάλυψε πως αυτό, είναι κάτι που έχει γίνει ξανά στο παρελθόν από άλλον. «Σκέφτηκα να προσπαθήσω με τη γλώσσα μου και έπιασε. Πολλές εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ ενδιαφέρθηκαν. Από τότε συνεχίζω καθημερινά την εξάσκηση», σχολιάζει ο ίδιος.

Τα πράγματα για τον ίδιο ήταν πολύ δύσκολα στην αρχή, αφού υπέφερε από πόνους στο κορμί και στο κεφάλι, εξαιτίας των χημικών ουσιών και των δυσάρεστων οσμών της μπογιάς. Πολλές φορές είχε ναυτία, αλλά πλέον έχει συνηθίσει και έχει αποκτήσει ανοσία στις παρενέργειες.

Έτσι, χρειάζεται τρεις με τέσσερις μέρες για να τελειώσει ένα έργο. Μέχρι στιγμής ζωγραφίζει πορτραίτα μεγάλων προσωπικοτήτων της χώρας του, ενώ για ένα τεράστιο έργο, του οποίου το ύψος έφτανε τα 2,5 μέτρα, χρειάστηκε συνολικά πέντε μήνες. Πλέον, πολλοί μαθητές του έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να παρακολουθήσουν μαθήματα της συγκεκριμένης τεχνικής.



     

πηγή: strange-news.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου