Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ανοιχτό κάλεσμα από το ΚΟΔΡΑ



KODRA Fresh Application


Kodra Fresh

Η καθιερωμένη έκθεση των νέων δημιουργών στο Πεδίο Δράσης Κόδρα

Από τα πρώτα του βήματα το Πεδίο Δράσης Κόδρα ήταν προσανατολισμένο στους νέους δημιουργούς. Οι σημαντικότεροι σύγχρονοι καλλιτέχνες, θεωρητικοί και επιμελητές της Ελλάδας έχουν φιλοξενηθεί στο Kodra Fresh, την έκθεση που ενισχύει, προβάλλει και δίνει βήμα στις νέες γενιές δημιουργών.

Στο πλαίσιο αυτό κάθε χρόνο, σπουδαστές και απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού ανταποκρίνονται στην πρόσκληση του Δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Διοικητήριο του πρώην στρατοπέδου. Φετινός επιμελητής του Kodra Fresh είναι ο Βασίλης Ζωγράφος.

What We Want
Το φετινό θέμα του Kodra Fresh


Στόχος του Πεδίου Δράσης Κόδρα είναι να διαπερνά καταλυτικά και πολυπρισματικά το τρίπτυχο Αισθητική – Τέχνη – Πολιτική, κάνοντας χώρο στο διάλογο, τη διαφορετική ματιά, τον άλλο δρόμο, την εναλλακτική πρόσβαση. Στο πλαίσιο αυτό και μέσα σε συνθήκες αβεβαιότητας και επαναπροσδιορισμού το φετινό Kodra Fresh θέτει στους νέους καλλιτέχνες ένα διαχρονικό ερώτημα ως άσκηση και θέμα αναστοχασμού: τι είναι αυτό που θέλουμε;

Οι καλλιτέχνες καλούνται να διερευνήσουν και να διαχειριστούν στοιχεία χρόνου, τόπου και αυτεπίγνωσης προκειμένου, να διαμορφώσουν τώρα, αυτό που θα τους επιτρέπει να υπάρχουν στο μέλλον. Ζητούμενο είναι η επιλογή αρχειακού υλικού, ημερολογιακής καταγραφής, υλικών και τελικής παρουσίασης για τη δημιουργία έργων, που απαντούν στο αρχικό ερώτημα.

Επιπροσθέτως και για πρώτη φορά, το Kodra Fresh απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση και σε αρχιτέκτονες. Ζητούμενο είναι με τη συντονισμένη δράση τους και την πιθανή συνεργασία τους με καλλιτέχνες, να διαμορφώσουν και να υλοποιήσουν μια διαφορετικού τύπου πρόσβαση στο Διοικητήριο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, με απλά υλικά. Η αλλαγή της κτιριακής εισόδου και του περιβάλλοντος χώρου πρέπει να συνιστά συνθήκη ικανή για τη «μνημειοποίηση» του χώρου και την ταυτόχρονη σηματοδότηση μιας νέας νοοτροπίας μέσα σε μια πάσχουσα πραγματικότητα.

Η επιλογή των καλλιτεχνών και των αρχιτεκτόνων θα γίνει από επιτροπή ειδικών της τέχνης τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.

Αίτηση για νέους καλλιτέχνες
Κάντε κλικ εδώ για την Online φόρμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου