Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Όλες οι εικαστικές προτάσεις του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών

Το Φεστιβάλ Αθηνών ανοίγει και φέτος τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό για να παρουσιάσει τις επιλεγμένες προτάσεις του τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες

  

Στο πλαίσιο των εικαστικών εκθέσεων που διοργανώνει, το κοινό θα έχει να διαλέξει ανάμεσα σε ξεχωριστές εκθέσεις. Η αρχή έχει ήδη γίνει με την έκθεση του Γιάννη Κουνέλλη (5 Απριλίου - 30 Σεπτεμβρίου) στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης παρουσιάζει τη νέα του δουλειά. Με καταλυτική συνεισφορά στο ριζοσπαστικό κίνημα της Arte Povera, μεταχειρίζεται για τις συνθέσεις του υλικά από τα παλαιοπωλεία και τις αγορές της Αθήνας, όπως εφημερίδες, κάρβουνο, σακιά από λινάτσα, παλιά παπούτσια και γυαλιά, παλτό, χώμα και σίδερο.
Στις 24 Μαΐου εγκαινιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η έκθεση του Ελβετού καλλιτέχνη Ούγκο Ροντινόνε (μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου). Διεθνώς αναγνωρισμένος για την ποιητική και ατμοσφαιρική δουλειά του, ο Ροντινόνε χρησιμοποιεί ποικίλα μέσα, μεταξύ των οποίων ζωγραφική, σχέδιο, φωτογραφία, βίντεο, εγκαταστάσεις και γλυπτική. Στο επίκεντρο της έκθεσης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης βρίσκονται επτά νέα γλυπτά φτιαγμένα με γνώμονα τον συγκεκριμένο χώρο.
Έργο του Ούγκο Ροντινόνε
Στις 31 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη θα φιλοξενηθούν τα έργα του Έντυ Φέργκιουσον σε επιμέλεια του Πάολο Κολόμπο (31 Μαΐου - 29 Ιουλίου), ενώ το διεθνώς αναγνωρισμένο δίδυμο Κατερίνα Θωμαδάκη-Μαρία Κλωνάρη θα παρουσιάσει στις 9 Ιουνίου σε ένα master class στο Μουσείο Μπενάκη, την πορεία του με τη βοήθεια πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, στην εκδήλωση «The Angel Ablaze» (Πυρκαγιά του Άγγελου).
Στον χώρο της Πειραιώς 260, Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες απαντούν στο ερώτημα «Τι είναι η Ελλάδα τους;» από τις 8 Ιουνίου μέχρι τις 18 Ιουλίου, μέσα από έργα-αφίσες, που αποτυπώνουν την πραγματική-βιωματική, αλλά και τη φανταστική-συνειρμική σχέση τους με τη χώρα μας, υπό τον τίτλο «A Gathering».
«A Gathering»
Στον ίδιο χώρο, από τις 8 Ιουνίου μέχρι τις 18 Ιουλίου, η Νατάσα Σαντρ Χαγκιγκιάν θα τιμήσει με σαρκαστικό τρόπο την Ευρωπαϊκή Ένωση που ξεκίνησε ως υπόσχεση και σήμερα τείνει να εξελιχθεί σε διάψευση, σε μια εικαστική έκθεση με τίτλο «Ευρώπη — κρίση ή δύση;», ενώ παράλληλα, ο Μάικλ Λάντυ με ένα «Μηχάνημα που Καταστρέφει Πιστωτικές Κάρτες» θα χλευάζει και ταυτόχρονα θα προκαλεί τον άνθρωπο των σύγχρονων κοινωνιών, για τον οποίο η πιστωτική κάρτα είναι –μαζί– ταυτότητα και νόημα ζωής.
 
Πληροφορίες: www.greekfestival.gr/

.ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου