Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Όλες οι νέες τάσεις του design στην Τεχνόπολη

Από τις 12 μέχρι τις 14 Μαΐου 2012, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται και φιλοξενεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το πρωτοποριακό Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Δημιουργικότητας «Design Lab».

   

 

Έχοντας πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των επαγγελματιών του χώρου της Αρχιτεκτονικής και της Διακόσμησης ως μια δυναμικά ανερχόμενη διοργάνωση για το σύγχρονο Design, το Design Lab Athens 2012 φιλοδοξεί να αποτελέσει για άλλη μια χρονιά ορόσημο και σημείο συνάντησης για αρχιτέκτονες, διακοσμητές, interior designers, αλλά και για κάθε λάτρη του σύγχρονου design, των καινοτομιών και των νέων προτάσεων.

Υλικά, υπηρεσίες, έπιπλα και αντικείμενα design θα παρουσιαστούν κατά τις τρεις ημέρες διεξαγωγής του, δίνοντας την ευκαιρία σε επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες να έρθουν σε επαφή με τις νέες τάσεις και εξελίξεις στο χώρο.

Διαθέτοντας ήδη ένα πολύ σημαντικό portfolio επισκεπτών (αρχιτέκτονες, διακοσμητές, σχεδιαστές, γραφεία μελετών, τεχνικές εταιρείες, κατασκευαστές κτηρίων), οι οποίοι ενισχύουν κάθε χρόνο με την παρουσία τους το θεσμό, το Design Lab απευθύνεται πλέον και στον ιδιώτη, προσκαλώντας τον σε μια γιορτή του σύγχρονου design.

Με τις παράλληλες δραστηριότητες που διοργανώνονται στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης, το Design Lab ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια μίας εμπορικής έκθεσης και μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι τέχνης, design, δημιουργικότητας, θετικής ενέργειας και αισιοδοξίας. Φέτος, στην αυλή της Τεχνόπολης θα παρουσιαστεί η υπαίθρια έκθεση τέχνης με τίτλο «Renew it», η οποία έχει ως κεντρικό θεματικό άξονα την επαναχρησιμοποίηση παλιών υλικών, για τη δημιουργία καινούριων αντικειμένων και επίπλων.

Σε συνεργασία με διακοσμητικές ομάδες και εταιρείες υλικών, η αυλή θα μεταμορφωθεί σε ένα μοντέρνο «πάρκο» design και δημιουργίας. Επίσης, θα παρουσιαστεί ένα «πάρκο» Σύγχρονου Ελληνικού Design, μέσω του οποίου νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες, διακοσμητές, καλλιτέχνες και δημιουργοί θα παρουσιάσουν έργα, κατασκευές και installations, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το ελληνικό design είναι ζωντανό, δραστήριο και δημιουργικό.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» (Κτίριο «Δ12») η Ειδική Έκθεση Ελληνικού Βιομηχανικού Σχεδιασμού «100% Γκρικ Ντιζάιν», καθώς και η Έκθεση «Πανόραμα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2012», του περιοδικού Δομές.
 
Πληροφορίες: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, είσοδος ελεύθερη στις παράλληλες δραστηριότητες στους εξωτερικούς χώρους, είσοδος 5€ στις αίθουσες, ώρες λειτουργίας Σάββατο 12 Μαΐου 11:00 - 23:00, Κυριακή 13 Μαΐου 11:00 - 23:00 και Δευτέρα 14 Μαΐου 16:00 - 22:00, www.designlabshow.gr .

 ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου