Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Χαράκτης, ζωγράφος και γλύπτης ο Μιχάλης Αρφαράς θα βρίσκεται στην Φλώρινα την Παρασκευή

Χαράκτης, ζωγράφος και γλύπτης ο Μιχάλης Αρφαράς θα βρίσκεται στην Φλώρινα την Παρασκευή
για τα εγκαίνια στο Μουσείο Σύνχρονης Τέχνης και την διάλεξη του στο ΤΕΕΤ Φλώρινας
Χαράκτης, ζωγράφος και γλύπτης ο Μιχάλης Αρφαράς είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς και «ανήσυχους» Έλληνες εικαστικούς. Γεννημένος το 1954 στην Αθήνα, έφυγε το 1974 στη Δυτική Γερμανία για να σπουδάσει τεχνικές της χαρακτικής και πειραματικό κινηματογράφο. Υπήρξε καθηγητής χαρακτικής στο Πανεπιστήμιο του Hildesheim στο Ανόβερο και τώρα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.
Ο Αρφαράς είναι αναμφισβήτητα ένας σύγχρονος καλλιτέχνης με βαθειά ελληνικές ρίζες. Όσο πρωτοποριακά και αν είναι τα έργα του, είναι άμεσα επηρεασμένα από την βυζαντινή αντίληψη της δισδιάστατης και αυτόφωτης εικόνας, με κυρίαρχο θέμα την ανθρώπινη φιγούρα. Βαθύς γνώστης της σύγχρονης τέχνης, αλλά και προικισμένος με μία αστείρευτη φαντασία, δημιουργεί νοηματικά και αισθητικά πυκνούς κόσμους ιδιόμορφης γοητείας.



Παράλληλα είναι ένας βιρτουόζος των εικαστικών τεχνικών. Σε ένα έργο του μπορούν να συνυπάρχουν το σχέδιο, η ζωγραφική, το κολάζ καθώς και διάφορες χαρακτικές τεχνικές, όπως είναι η ξυλογραφία, η χαλκογραφία, η λιθογραφία και η μεταξοτυπία.
Από το 1990 το έργο του παρουσιάζεται με ατομικές και ομαδικές  εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις διεθνείς μπιενάλε χαρακτικής και φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου