Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Επιστροφή Banksy με μήνυμα κατά των Ολυμπιακών αγώνων


  

Νέο γκραφίτι με πολιτικό μήνυμα εναντίον των Ολυμπιακών αγώνων και της παιδικής εργασίας, "παρουσίασε" ο Banksy.
Το έργο του Banksy απεικονίζει ένα νεαρό αγόρι Ασιατικής καταγωγής που ράβει σε μια μηχανή αγγλικά σημαιάκια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τους εορτασμούς των 60 χρόνων που συμπληρώνει η βασίλισσα της Αγγλίας στο θρόνο, αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι προ των πυλών.
Το έργο αναρτήθηκε την παραμονή της επίσκεψης της βασίλισσας στην Turnpike Lane του Λονδίνου και θίγει άμεσα την παιδική εργασία.
Ο Banksy ξεκίνησε να παρουσιάζει γκραφίτι στης γειτονιές του Bristol και πλέον είναι παγκοσμίως γνωστός για τα έργα του που περιέχουν πάντα πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα με αρκετές δόσεις black humor.
Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μεγάλη συζήτηση στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, για το αν τα έργα του πρέπει να αφαιρούνται ή να παραμένουν στα σημεία όπου δημιουργήθηκαν, σαν έργα τέχνης.
Ανάμεσα στα έργα του, είναι η εικονογράφηση του τείχους που βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και η εικόνα ενός γυμνού άντρα, κρεμασμένου από το παράθυρο κτιρίου στο Μπρίστολ.
Να σημειωθεί, ότι στα πλαίσια του "Occupy London", ο ίδιος είχε δημιουργήσει μια τεράστια Monopoly στο κέντρο της πόλης σχολιάζοντας το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Περισσότερα έργα του μπορείτε να δείτε εδώ.

 ΠΗΓΗ: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου