Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

«Διακοπές από τη λογική» στη Φλώρινα


Eκθεση του Μιχάλη Αρφαρά στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της πόλης
«Διακοπές από τη λογική» στη Φλώρινα
Λεπτομέρεια από έργο του Μιχάλη Αρφαρά

 

Χαράκτης, ζωγράφος και γλύπτης, ο Μιχάλης Αρφαράς είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς και «ανήσυχους» Έλληνες εικαστικούς. Γεννημένος το 1954 στην Αθήνα, έφυγε το 1974 στη Δυτική Γερμανία για να σπουδάσει τεχνικές της χαρακτικής και πειραματικό κινηματογράφο. Υπήρξε καθηγητής χαρακτικής στο Πανεπιστήμιο του Hildesheim στο Ανόβερο και τώρα, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Περίπου 64 ζωγραφικά και χαρακτικά έργα του Μιχάλη Αρφαρά, παρουσιάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας στη δεύτερη _ μέσα σε ένα χρόνο _ συνεργασία του με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης. Η έκθεση «Μιχάλης Αρφαράς. Διακοπές από τη λογική. Ζωγραφική - Χαρακτική» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 18 Μαϊου και θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα εορτασμού των Μουσείων

Από το 1990 το έργο του καλλιτέχνη παρουσιάζεται με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις διεθνείς μπιενάλε χαρακτικής και τα φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου. Η συγγραφή και επιμέλεια καλλιτεχνικών βιβλίων αποτελεί επίσης μια ενασχόλησή του και πειραματισμό, καταλαμβάνοντας αξιόλογο μέρος της δημιουργίας του.

Η έκθεση οργανώθηκε από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και έχει παρουσιαστεί στα πολιτιστικά του κέντρα, των Αθηνών (Μέγαρο Εϋνάρδου) και της Θεσσαλονίκης (Βίλα Καπαντζή).

Μιχάλης Αρφαράς
«Διακοπές από τη λογική»
Ζωγραφική - Χαρακτική
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας
Ταγμ. Φουλεδάκη 8, τηλ.2385029444
website:www.mstf.gr,
Διάρκεια έκθεσης : 18 Μαΐου - 16 Ιουνίου
πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου