Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ανοιχτό Κάλεσμα: REM-Brand Name project στη γκαλερί Λόλα Νικολάου/Δήλωση ενδιαφέροντος



Η ομάδα Μακρύ Όχημα προσκαλεί ενδιαφερόμενους προς συμμετοχή, στο εικαστικό επιτοίχιο παιχνίδι της διαμεσολαβημένης φήμης των καλλιτεχνών, με τίτλο REM-Brand Name project, που θα παρουσιαστεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην γκαλερί Λόλα Νικολάου. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Αυγούστου.


Το REM-Brand Name project είναι ένα ανεξάντλητο παιχνίδι ανάμεσα στην υποκειμενικότητα και αυθεντικότητα της φήμης ενός καλλιτέχνη, ανάμεσα στην ανωνυμία και την προσδοκούσα φημολογία. Με αφορμή το αυτό-πορτρέτο του Rembrandt με τραγιάσκα θα διερευνηθούν στιγμές υποκειμενικότητας και αυθεντικότητας στην εικαστική καθημερινή ζωή. Τι εκκλήσεις εκπέμπει μέσα στην κοινωνία ο καλλιτέχνης; Η Αγορά της τέχνης τί συνδιαμορφώνει, το έργο ή τον καλλιτέχνη; Αντισταθμίζει την  παράδοση και υποστηρίζει την υπεραξία, ή υποτροπιάζει τον καταναλωτικό κόσμο; Πώς ένας καλλιτέχνης βλέπει τον καλλιτέχνη-εαυτό; Η έκθεση προτείνεται προσδοκώντας σε μια βιωματική σχέση με την ακαταλληλότητα της ανταλλακτικής αξίας του έργου τέχνης.



Πώς παίζεται το παιχνίδι;
Ο καθένας μπορεί να «παίξει» δοκιμάζοντας την τύχη του, κερδίζοντας ένα έργο με ελάχιστα χρήματα. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ποντάρει για κάθε έργο που τον ενδιαφέρει αγοράζοντας “Φήμες” κόστους 5€ η μία. Όσες περισσότερες “Φήμες” δώσει κάποιος για ένα έργο τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να το αποκτήσει. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος ένα έργο στην προκαθορισμένη τιμή του, αποκλείοντάς το από την κλήρωση. Όλα τα έργα θα πωλούνται στα 150 ευρώ, και θα έχουν διάσταση από 40x50 εκ. μέχρι 45x55 εκ.
Σε περίπτωση που ένα έργο αποκτηθεί στην αρχική του τιμή και ενώ έχει ήδη πλειοδοτηθεί με κάποιες “Φήμες” από άλλους ενδιαφερόμενους, τότε μεταφέρονται σε εναλλακτικά επιλεγμένο έργο. Η κλήρωση θα γίνει σε καθορισμένη μέρα μετά το πέρας της έκθεσης. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο επισκέπτης να δοκιμάσει να αποκτήσει ένα έργο με ελάχιστα χρήματα που θα κριθεί από την κλήρωση, ενώ το έργο του καλλιτέχνη και κατά συνέπεια ο καλλιτέχνης μαζεύουν “Φήμη”.


Πώς συμμετέχω;
Οι καλλιτέχνες που θα ήθελαν να συμμετέχουν αποστέλλουν e-mail στο longvehicleteam@gmail.com, δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους, στέλνοντας παράλληλα ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους. Στη συνέχεια θα λαμβάνουν e-mail με τις λεπτομέρειες και όρους συμμετοχής, στους οποίους θα πρέπει να συμφωνούν και να τηρήσουν. Ο κάθε καλλιτέχνης υποστηρίζει οικονομικά την συμμετοχή του. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης ενδιαφέροντος ορίζεται η 20η Απριλίου, μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας θα αποσταλεί επιβεβαίωση συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες.

Για περισσότερες λεπτομέριες ή απορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο παραπάνω e-mail ή στα: 6978206753 (Γεωργία), 6989142350 (Γαβριήλ), 6976201426 (Άννα-Μαρία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου