Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Andy Goldsworthy: H μαγεία που βρίσκεται στην πραγματικότητα

Ο σκωτσέζος γλύπτης φτιάχνει παροδικά έργα τέχνης διευθετώντας φύλλα, κλαδιά, πέτρες ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να βρεθεί στη φύση.

Τα περισσότερα έργα του Goldsworthy θεωρούνται παροδικά και εφήμερα, κάνοντας έτσι τον κόσμο να τα ερμηνεύει ως αναφορά στην εύθραυστη φύση της Γης.

Ωστόσο για τον ίδιο, πρόκειται για κάτι λίγο πιο περίπλοκο.

"Όταν κάνω κάτι, είτε αυτό θα είναι σε έναν αγρό ή στο δρόμο, αυτό μπορεί να εξαφανιστεί, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας πίσω από το εκάστοτε  μέρος", λέει σε συνέντευξή του.

"Κατά τις πρώτες μέρες η δουλειά μου αφορούσε περισσότερο την κατάρρευση και την αποσύνθεση. Τώρα, ορισμένες από τις αλλαγές που συμβαίνουν είναι πολύ όμορφες για να περιγραφούν ως απλή φθορά. Στο Folkestone σηκώθηκα νωρίς ένα πρωί μπροστά από μια εισερχόμενη παλίρροια η οποία κάλυψε ένα βράχο με πέταλα από παπαρούνες. Επικρατούσε ηρεμία και σιγά-σιγά η θάλασσα ξέπλυνε απαλά τα πέταλα, απογυμνώνοντας τον ογκόλιθο και δημιουργώντας κόκκινες πιτσιλιές στη θάλασσα. Στο παρασκήνιο, βρισκόταν το λιμάνι από το οποίο πολλοί στρατιώτες έφευγαν για τον πόλεμο."land-art-andy-goldsworthy-3 land-art-andy-goldsworthy-9
land-art-andy-goldsworthy-12 land-art-andy-goldsworthy-15

land-art-andy-goldsworthy-13 land-art-andy-goldsworthy-10land-art-andy-goldsworthy-5


land-art-andy-goldsworthy-16 land-art-andy-goldsworthy-8

land-art-andy-goldsworthy-1 land-art-andy-goldsworthy-4

land-art-andy-goldsworthy-7 land-art-andy-goldsworthy-6

land-art-andy-goldsworthy-11 land-art-andy-goldsworthy-14

land-art-andy-goldsworthy-2 land-art-andy-goldsworthy-17

Πηγή: www.top13.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου