Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Η Μαρία Λαγού σε δυο εκθέσεις

Η Μαρία Λαγού έδωσε το παρόν με έργα της, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το μήνα Μάρτιο.
Δύο έργα με την τεχνική του ψηφιδωτού, παρουσιάστηκαν στην Πινακοθήκη Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από της 2 έως τις 29 Μαρτίου του 2016.
     




Η έκθεση με θέμα «Η διαχρονικότητα του ψηφιδωτού, πέτρα-χώμα-γυαλί» διοργανώθηκε από την Ελληνική εταιρεία Αlzheimer υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είκοσι τρείς διακεκριμένοι καλλιτέχνες στο χώρο του ψηφιδωτού παρουσίασαν τα έργα τους. Μεταξύ αυτών και ο επίκουρος καθηγητής Δημοσθένης Αβραμίδης της Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Ένα έργο με την τεχνική της αυγοτέμπερας και δύο έργα με την τεχνική του φρέσκο παρουσιάστηκαν στην έκθεση «Αγιογράφοι του Βιτσίου, η Συνάντηση» στη Βίλλα Στέλλα στο Ηράκλειο Αττικής από 16 έως 28 Μαρτίου 2016. Η έκθεση είχε ως σκοπό να παρουσιάσει την τέχνη της αγιογραφίας του Βιτσίου από τα εργαστήρια της Δροσοπηγής Φλώρινας, αλλά να συνδεθεί με το σήμερα μέσω του νέου φυτωρίου ζωγράφων από όλη την Ελλάδα που σπουδάζουν την τέχνη της, στην Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στην περιοχή της Φλώρινας. Στην ίδια έκθεση συμμετείχαν και:  Άννα Τσαμκόσογλου, Ασημίνα Κουζούνη, Κατερίνα Καρούλια, Λουκάς Καρούσος, Μαρία Τοτού και Νίκος Τόπακας. Την επιμέλεια της έκθεσης την είχε ο διδάκτωρ Ταμουτσέλης Νικόλαος ενώ το συντονισμό, η «καλλιτεχνική ομάδα της Φλώρινας».




Και στις δυο εκθέσεις τα έργα που δημιούργησε η Μαρία Λαγού είναι αποτέλεσμα του εργαστηρίου «Αντίγραφο Παραστατική Αρχαιολογία» όπου εντρύφησε, τις αρχαίες Ελληνικές τεχνικές και μελέτησε το χρώμα. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου