Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΣΥΣΤΡΑΤΑ'' ΒΕΡΑ ΣΙΑΤΕΡΛΗ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΙΑΤΕΡΛΗ / ΓΚΑΛΕΡΙ ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ



ΒΕΡΑ ΣΙΑΤΕΡΛΗ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΙΑΤΕΡΛΗ
«ΣΥΣΤΡΑΤΑ»
Εγκαίνια: Παρασκευή 15 Απριλίου 2016
Διάρκεια έκθεσης: 15 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2016

Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ (Αγ. Αντωνίου 26-Βέροια) εγκαινιάζει την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, στις 8 το βράδυ, την έκθεση της Βέρας και Δήμητρας Σιατερλή με έργα χαρακτικής, κεραμικής και ζωγραφικής.
Τίτλος έκθεσης: «ΣΥΣΤΡΑΤΑ»

Η Βέρα και η Δήμητρα Σιατερλή, αδερφές στη ζωή, βαδίζουν  στην τέχνη λειτουργώντας με αναλογίες και κοινά ερωτήματα. Η διαδρομή προς την αυτογνωσία, την αυτοσυνείδηση και την αναγκαιότητα μιας κοινωνικής πορείας συνειδητοποιημένης, μορφοποιείται εικαστικά ως ένας λαβυρινθικός σχηματισμός που εμφανίζεται στο έργο τους είτε ως κεραμικός σηματοδότης στα σταυροδρόμια της αναζήτησης είτε ως περιπλεγμένος ιστός αράχνης που κυριεύει το χώρο και προσδιορίζει όρια και περιοχές.
Χώροι- πεδία εσωκλείουν σήματα και σώματα, χαράξεις χαρτογραφούν διαδρομές και λαβύρινθους.
Βέρα: γνωρίζουμε μόνο τμήματα της πραγματικότητας. Μέρη που είναι απτά αλλά τεμαχισμένα καθώς όλες οι αλήθειες και οι αξίες που κληρονομήσαμε και γνωρίσαμε είναι υπό αμφισβήτηση. Τα μέρη συναρμολογούνται μεταξύ τους και συνδέονται σε νέες φόρμες, ανοίκιες που δεν παραπέμπουν σε κάτι αναγνωρίσιμο καθώς τα μέρη αυτά, δεν αντιστοιχίζονται με γνώριμες μορφές. Σ' ένα χώρο απροσδιόριστο, αχαρτογράφητο, χαραγμένοι λαβύρινθοι πάνω σε όγκους που μοιάζουν να προέρχονται απο πρωτόγονες εποχές, σηματοδοτούν την πραγματικότητα μιας αντίξοης πορείας με άγνωστη κατάληξη. Μόνο το «αρσενικό-θηλυκό» παραμένει αδιαμφισβήτη σταθερά  καθώς ορίζει την απαρχή της ζωής και των δεδομένων.
Δήμητρα: ο ιστός της αράχνης καθορίζει ένα δαιδαλικό αίνιγμα. Ατέρμονες διαδρομές μετακινήσεων δομούν και αποδομούν τον χώρο. Όταν η ροή τους σταματά, στα κενά του χρόνου, τα άτομα εγκαθίστανται ως ιδιοκτήτες ή εσωκλείονται ως φυλακισμένοι. Όταν ο ιστός ορθώνεται ως όριο- φράχτης διασπάται η ενότητα του χώρου και ο τόπος οικοπεδοποιείται. Όταν τα όρια θρυμματίζονται ο κόσμος ανοίγεται προς όλες τις κατευθύνσεις, καλεί το άτομο να εξερευνήσει απάτητα μονοπάτια , στο σύμπαν, εκεί όπου πραγματικά ανήκει.
             
Η Βέρα και η Δήμητρα Σιατερλή έχουν επανειλλημένα συνεργαστεί κατα τη διάρκεια της εικαστικής τους διαδρομής καθώς τα κοινά τους βιώματα έχουν καθορίσει και κοινούς ορίζοντες συμπεριφοράς. 
2007  video : "Μυκήνες-Ξενία» , με μουσική του Κώστα Θεοδωράκου
2008 "Αργολίδα ο τόπος μέσα μου" εναλλακτικός χώρος τέχνης art act
2014 "Six in ceramics & prints" ομαδική έκθεση, Θεσσαλονίκη, γκαλερί Λόλα Νικολάου
Απο το 2014 ,συνεργάζονται στην ομάδα  «Συνάψεις»

ΓΚΑΛΕΡΙ ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ
Αγ. Αντωνίου 26 - 59100 - Βέροια - Τ: 23310 70325 - Μ: 6972913970
e-mail: gallerypapatzikou@gmail.com- website: www.papatzikou.gr 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου