Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Influence Art & Expression Festival 24/02/2014 «Δημιουργούμε μία νέα πλατφόρμα καλλιτεχνικής συνύπαρξης στην Καρδίτσα» το Αθηνόραμα και η ομάδα των πέντε οργανωτών μας ξεναγούν στην πόλη


                            

Είναι πέντε! Είναι νέοι, δυναμικοί, δραστήριοι και δημιουργικοί. Θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα! Κάθε φορά. Ο καθένας στον τομέα του… Όλοι μαζί, δημιουργούν μία ομάδα δυνατή και με φρέσκιες ιδέες. Άλλος ασχολείται με την επικοινωνία, άλλος με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, άλλος με το σχεδιασμό και την τέχνη. Τους πετυχαίνουμε σε χρονική στιγμή, που όλο τους το βάρος, το έχουν ρίξει στην προσπάθεια σχεδιασμού και υλοποίησης του 1ου Influence Festival, που θα γίνει το 2ήμερο 8-9 Μαρτίου στην δημοτική αγορά της Καρδίτσας, υπό την αιγίδα του δήμου Καρδίτσας. Πάμε να τους γνωρίσουμε! 

Είναι η Χαρά Ευδαίμων, Corporate Manager. Τρέχει από το πρωί έως το βράδυ και πάντα λέει ότι δεν έχει κάνει αρκετά. «Είναι το πρώτο φεστιβάλ και θέλω να αποφύγουμε τις κακοτοπιές. Ελπίζω το αποτέλεσμα να μας δικαιώσει». Είναι η Σοφία Μπουτανιώτη, Production Director. Η Σοφία είναι…  social! Έχει αναλάβει την προώθηση του φεστιβάλ στα κοινωνικά δίκτυα. «Η δύναμη της ηλεκτρονικής επικοινωνίας είναι καταλυτική στην προσπάθεια επιτυχίας του φεστιβάλ. Ο Δημήτρης Κατσαρής μέσα από το δημιουργικό γραφείο Α Squared και μαζί με το Χάρη Κάππα, έχουν την επιμέλεια της οπτικής επικοινωνίας του φεστιβάλ, «Βάζουμε όλη μας τη σκέψη, προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο δημιουργικοί γίνεται». Η Ρίτα Στυλογιάννη, είναι Assistant Manager, και το «δεξί» χέρι της Χαράς και όχι μόνο, καθώς παρέχει την πολύτιμη βοήθεια σε όλες τις οργανωτικές υποχρεώσεις.  Ο Στέλιος Χατζής, είναι ο μουσικός της παρέας. Αυτός είναι που έχει επιμεληθεί τα μουσικά events. Συζητήσαμε μαζί τους για το φεστιβάλ και αποσπάσαμε πολύτιμες πληροφορίες για την Καρδίτσα.
Influence Art & Expression Festival. Ποιόν αφορά; Τι περιλαμβάνει;
Χαρά: Η επιρροή  που θέλουμε να προκαλέσουμε αφορά εμένα, εσένα, όλους μας. Άνθρωποι που προσπαθούν να μας πουν κάτι με τα έργα τους.
Σοφία: Δημιουργούμε μια πλατφόρμα που οι καλλιτέχνες από διάφορους χώρους τέχνης μπορούν να συνυπάρχουν και δίνουν την ευκαιρία σε όποιον θέλει και επιθυμεί να τους δει. Αυτή είναι μία επιρροή που περιμένουμε να δημιουργήσουμε.
Δημήτρης: Και είναι και άλλα και θα μπορούσαν να είναι ακόμη περισσότερα. Είναι μια αρχή για αυτό που θέλουμε να προκαλέσουμε.
Ρίτα: Ο καθένας μας μπορεί να επηρεαστεί από μία φωτογραφία, από ένα τραγούδι, από ένα video, δεν υπάρχει όριο ούτε κάτι συγκεκριμένο. Αυτός για μας είναι ο συνδετικός κρίκος.

Η απόφασή σας να διοργανώσετε το influence art & expression festival, αντικατοπτρίζει την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας να εκφραστεί και να παράγει πολιτισμό; Ποια είναι τα μηνύματα που έχετε λάβει μέχρι τώρα στην προσπάθεια οργάνωσης;
Χαρά: Ήταν μία ανάγκη που εκφράστηκε από την παρέα. Να δημιουργηθεί ένα μοναδικό event της τέχνης, της δημιουργίας, της έκφρασης και της ιδέας.  Τα μηνύματα μέχρι τώρα είναι θετικά, έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια από εμάς, από τον δήμο Καρδίτσας, από εθελοντές και από τις τοπικές επιχειρήσεις που μας έχουν σταθεί σε αυτό το πρώτο βήμα.

Τι θα δει ο επισκέπτης ερχόμενος στο φεστιβάλ; Πείτε μας για τις παράλληλες εκδηλώσεις.
Σοφία: Θα δει μία γκάμα έργων, από την ζωγραφική μέχρι το video art και  από το design μέχρι την φωτογραφία. Εξαιρετικές δουλειές από καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες.
Χάρης: Εκδηλώσεις όπως η έκθεση χειροποίητου και αναπαλαιωμένου ποδηλάτου, bmx show, ομιλίες από καλλιτέχνες, tattoo show, action painting & graffiti event, διαδραστικές χορογραφίες με το κοινό, dj set και live συγκροτημάτων. Μακάρι να είχαμε και άλλες μέρες!
Στέλιος: Να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης του festival με live streaming μέσω της επίσημης διεύθυνσης www.influencefestival.gr

Πείτε μας λίγα λόγια, για τη δημοτική αγορά της Καρδίτσας, το χώρο που θα γίνει το φεστιβάλ.

Χαρά: Ο συμβολισμός, είναι μεγάλος. Όπως σε κάθε πόλη, έτσι και εδώ, η αγορά, ως τόπος συνάθροισης, αποτελεί κομβικό σημείο στην ανάπτυξη της πόλης. Οι συνειρμοί είναι εμφανείς!

Insider tips για την Καρδίτσα


Το ποδήλατο, σήμα κατατεθέν. Η ρυμοτομία, η φιλοξενία, οι άνθρωποι. Στην Καρδίτσα, στο κέντρο του Θεσσαλικού κάμπου, εύκολα σχηματίζει κανείς την εντύπωση ότι βρίσκεται κάπου στη Βόρεια Ευρώπη. Η νωχελική αλλά καθόλου ράθυμη κίνηση, η ευγένεια σε συνδυασμό με την ουσιαστική προσέγγιση θέτουν την καθημερινότητα σε άλλη βάση. Τα δεκάδες ποδήλατα στους δρόμους, το δίκτυο των πεζοδρόμων, ο απόλυτος σεβασμός των ποδηλατών από τους οδηγούς αυτοκινήτων είναι εικόνες που δεν συνηθίζει κανείς εύκολα εδώ, στα Νότια της Βαλκανικής Χερσονήσου. Ο ποταμός Καράμπαλης οριοθετεί την πόλη Ανατολικά και δίνει αφορμές για όμορφους περιπάτους. Το αστικό άλσος του Παυσίλυπου, μπορεί να καυχιέται… για τα παγώνια που φιλοξενεί και όχι μόνο.
Τι να δείτε
Δημοτική Αγορά Στο αρχιτεκτονικό στυλ του μοντέρνου κινήματος, ανήκει το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, από τα ελάχιστα εναπομείναντα δείγματα σε πανελλήνια κλίμακα. Το κτίριο κατασκευάστηκε στα τέλη του 1920, από σκυρόδεμα, μέταλλο και γυαλί. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μνημεία ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ έχει και ήπιες ψυχαγωγικές χρήσεις.
Άλσος του Παυσίλυπου
Σημείο αναφοράς. Στην καρδιά της πόλης, μία τεράστια καταπράσινη έκταση. Ένα αστικό πάρκο που δέχεται εκατοντάδες κόσμο και καταφέρνει να διατηρεί την ομορφιά τους και την απλότητά του. Σίγουρα θα συναντήσετε κάποιο παγώνι να… περηφανεύεται για τα πολύχρωμα αστράπτοντα φτερά του. Μία βόλτα στο πάρκο, αποδεικνύεται πολλές φορές ικανή να... παύσει τη λύπη, όπως εξάλλου μαρτυρά και το όνομα του. Μέσα στο πάρκο βρίσκονται τα αγάλματα τεσσάρων μουσών. Της Θάλειας, της Αγλαΐας, της Ερατούς και της Κλειούς.
Ναός Αγ. ΚωνσταντίνουΣτο κέντρο της πόλης, δίπλα στο Παυσίλυπον, βρίσκεται ο μητροπολιτικός του Αγίου Κωνσταντίνου. Πρόεκιται για ναό του 19ου αι. και φιλοξενεί τοιχογραφίες του Καρδιτσιώτη Δημ. Γιολδάση.
Το παλιό «Παλλάς»Στην κεντρική πλατεία θα δείτε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο που χτίστηκε στα τέλη του 19ουαι. Αρχικά λειτούργησε ως ξενοδοχείο και στη συνέχεια ως κινηματογράφος. Σήμερα ανήκει στην Alpha Bank.
Λαογραφικό Μουσείο
Στο λαογραφικό μουσείο Λ. & Ν. Σακελλαρίου, ( 2441025219 ) θα έχετε την ευκαιρία να δείτε προσωπικά αντικείμενα του Νικ. Πλαστήρα, καθώς και παραδοσιακές φορεσιές και κοσμήματα.
Που να φάτε
Casa Nostra ( 24410 22272 ) Όμορφο περιβάλλον, νόστιμο φαγητό. Βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο Άρνη Domotel. Σερβίρεται επίσης πρωινό από πολύ νωρίς! Για τους ξενύχτηδες…
Το νησί της μάγισσας Κίρκης ( 24410 26100 ) Με καλή κουζίνα και χορταστικές μερίδες. Βρίσκεται απέναντι από το δημαρχείο.
Απόμερο ( 2441 070793 ) Ξεχωριστό εστιατόριο με τοπικές γεύσεις, με ελάχιστα τραπέζια, σπιτική διάθεση και ευγενέστατη οικοδέσποινα.
Έλατος ( 24410 22796 ) Μαγειρείο που… ξενυχτάει. Στην κεντρική οδό, στην Καραϊσκακή. Αν σας αρέσει ο πατσάς this is the place to be. Ατμόσφαιρα γοητευτικά παρακμιακή.
Θείος Στέλιος ( 24410 42221 ) Οι Καρδιτσιώτες λένε ότι εδώ φτιάχνετε η πιο νόστιμη πίτσα της Ελλάδας! Θα την δοκιμάσετε όμως είτε στο χώρο σας είτε take away. Υπάρχουν και δύο τραπεζάκια! Ήρθε από τη Ρόδο πριν από δύο περίπου χρόνια και κάνει τους Καρδιτσιώτες να παραμιλάνε.
Για γλυκόΣτο ζαχαροπλαστείο Διαμαντής ( 2441025806 ) στην πλατεία Παυσίλυπου. Δοκιμάστε τα παγωτά του!  Και όχι μόνο…
Για καφέ - ποτό
La Baracca ( 2441021118 ) Εδώ θα ακούσετε mainstream – lounge και ελληνική μουσική. Βρίσκεται στον πεζόδρομο της Βαλταδώρου, δίπλα στην κεντρική πλατεία. Λειτουργεί από το πρωί για καφέ.
Queen's ( 697 428 5537 ) Στην οδό Βάλβη ένας πανέμορφος χώρος. Σημείο συνάντησης για τη νεολαία της πόλης και όχι μόνο.
Το μπαρ «Πουθενά» ( 24410 73012 ), αποτελεί ίσως το πιο ιστορικό μπαρ της Θεσσαλίας. Τρομερή συλλογή από βινύλια. 

Κοντινές εκδρομές
Στον Ιππικό όμιλο «Φιλόνεικος» ( 6932706080 ) Βρίσκεται στο 3ο χλμ. Καρδίτσας – Ρούσσου, και πρόκειται για ένα χώρο όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας και να έρθετε σε επαφή με τα άλογα. Είναι η… νέα μόδα της πόλης!
Στα Κανάλια Σε μία πλαγιά των Αγράφων, 14 χλμ. από την Καρδίτσα, και σε υψόμετρο 350 μ. βρίσκεται ένα χωριό κόσμημα. Τα Κανάλια. Η θέα του προς τον Θεσσαλικό κάμπο είναι ανυπέρβλητη. Τα πέτρινα πανέμορφα σπίτια, τα στενά σοκάκια αλλά και η φύση που το περιβάλλει, θα αποτυπωθούν στο μυαλό σας για πάντα! 
Στη Λίμνη Πλαστήρα Σε μία από τις πιο όμορφες λίμνες της χώρας. Περίπου 30` λεπτά από την Καρδίτσα. Στην Πλαστήρα. Ιδανικός προορισμός για ιππασία, κανό, mountain bike, πεζοπορία, χαλάρωση.
Που θα μείνετε
Αρνη Domotel ( 24410 22161 )  Στεγάζεται σε ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της πόλης, των αρχών του 20ου αι. Βρίσκεται στο κέντρο, και στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ως αρχηγείο των συμμαχικών δυνάμεων κατά το Β` παγκόσμιο πόλεμο. Ανακαινίστηκε πλήρως το 2005, διατηρώντας απόλυτα τα ιστορικά του στοιχεία.
Thessalikon Grand ( 24410 40890 ) 5άστερο ξενοδοχείο το δάσος των Xιλίων Δέντρων, 3 μόλις χλμ. έξω από την πόλη.

Κάνουμε… ορθοπεταλιές!
Δωρεάν διάθεση των κοινόχρηστων ποδηλάτων στους επισκέπτες της Καρδίτσας, από τις 7 Μαρτίου και έπειτα, προβλέπεται σύμφωνα με τον κ.Νίκο Μουζιούρα, αντιπρόεδρο του δικτύου πόλεων για τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο. «Στην Καρδίτσα, η αστική χρήση του ποδηλάτου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και αφορά στο σύνολο των πολιτών. Κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον 3 ποδήλατα... Είμαστε μακράν πρώτη σε αστική ποδηλατική χρήση πόλη στην Ελλάδα. Ακόμη και ηλικιωμένοι, πηγαίνουν για ψώνια με το αγαπημένο τους μέσο». Παράλληλα προβλέπεται να υπάρχει ειδική μέριμνα και για ανέργους και φοιτητές. Η Κάρδιτσα, εξάλλου, είναι πρωτοπόρος σε εθνικό επίπεδο, όσο αφορά στη χρήση του ποδηλάτου από τους κατοίκους της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη σήμερα, διαθέτει ένα δομημένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους 7,3 χλμ. στον αστικό ιστό και πάνω από 20 χλμ. στον περιαστικό.
Ο δήμος Καρδίτσας, διαθέτει το πρώτο κοινόχρηστο σύστημα ποδηλάτου στα πρότυπα ευρωπαϊκών δικτύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου