Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Διάκριση πέντε καλλιτεχνών της Σχολής καλών τεχνών, του ΤΕΕΤ,Φλώρινας Χριστίνας Τζάνη,Κυριάκου Μπουρνά,Άννας- Μαρία Σαμαρά,Ειρήνης Πουλιάση και Δήμητρας Ξενάκη στην Βienalle της Φλωρεντίας




Οι  επί πτυχίω  καλλιτέχνιδες Άννα Μαρία Σαμαρά, Χριστίνα Τζάνη και οι προπτυχιακός καλλιτέχνης Κυριάκος Μπουρνάς και καλλιτέχνιδα  Ειρήνη Πουλιάση και η απόφοιτος καλλιτέχνιδα Δήμητρα Ξενάκη από την Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας επιλέχτηκαν από  την Διεθνή επιτροπή επιλογών να συμμετάσχουν στην  X  Edition στην Bienalle της Φλωρεντίας.


Το μήνυμα που έλαβαν έγραφε ως εξης:

"Η Διεθνής Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Φλωρεντίας έχει τη χαρά να σας ενημερώσει ότι  τα έργα σας  έχουν επιλεγεί από την Επιτροπή Διεθνών επιλογών  για να συμμετάσχουν στο X Edition of the Florence Biennale που θα πραγματοποιηθεί 17 - 25 Οκτωβρίου 2015 στο ιστορικό χώρο Fortezza da Basso .Το θεμα της Bienalle είναι Art and the Polis, εκατοντάδες καλλιτέχνες από πολλές διαφορετικές χώρες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στο πλαίσιο αυτού του γεγονότος, το οποίο θα παρακολούθησει ενα ευρύ κοινό. Διεθνούς φήμης καλλιτέχνες θα είναι τιμώμενα πρόσωπα, όπως συνέβη και σε προηγούμενες Bianelle με τον David Ηοckney, Christo & Ζαν-Κλοντ, ο Richard Anuskiewicz, οι Gilbert & George, Μαρίνα Αμπράμοβιτς ,Shu Yong, José Luis Cuevas, Agatha Ruiz de la Prada, και Anish Kapoor που τους εχουν απονεμηθεί τα βραβεία Lifetime Achievement του «Lorenzo il Magnifico».
Art and the Polis, είναι το θέμα που προτείνεται για την X Μπιενάλε της Φλωρεντίας από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Rolando Bellini. Ο μύθος της ιδανικής πόλης που κληρονόμησε από την κλασική αρχαιότητα αναβίωσε ως :H Polis (αρχαία ελληνική πόλη-κράτος) ,η οποία  πρέπει να ερμηνεύεται όχι μόνο  ως το περιβάλλον, αλλά και ως ένα μικρόκοσμο με ισορροπημένη αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Και, αν μη τι άλλο, ως μια προνομιούχα σκηνή στην οποία, κάθε δύο χρόνια,  γίνεται η ''πόλη των καλλιτεχνών'' έτσι δημιουργείται ένα ιδανικό σύγχρονης πόλης όπου ταλέντα από όλο τον κόσμο δίνουν λάμψη στην Φλωρεντία. Μαζί σας θα βρίσκονται αναδυόμενοι  αλλα και  και καθιερωμένοι καλλιτέχνες , όλοι δεσμευμένοι να πειραματιστούν σε φόρμες, υλικά και τεχνικές."


Μια βιτρίνα της τέχνης κατ 'εξοχήν, η Μπιενάλε της Φλωρεντίας έχει γίνει μια εξαιρετική εκδήλωση με θέμα τη σύγχρονη εικαστική σκηνή σε διεθνές επίπεδο. Ζωτικής σημασίας υπήρξε η δυνατότητα να εντοπίζουν και να προσφέρουν τις αρχικές προτάσεις, μέσω καινοτόμων προσεγγίσεων οι επιμελητές, με σκοπό την παρουσίαση έργων τέχνης στο πλαίσιο μιας έκθεσης -διαδρομής  να εκτυλίσσεται σε «προσαρμοσμένους » χώρους συνάντησης με απεικόνιση των αναγκών του κάθε καλλιτέχνη. Συνολικά, η έκθεση κατέληξε να είναι ένα ελκυστικό περιβάλλον στο οποίο η τέχνη - σε πολλές διαφορετικές μορφές και γλώσσες της - μπορεί να ερμηνευθεί.

Στα μηνύματα που ακολούθησαν προκέιμένου να  επικυρώσουν την συμμετοχή τους  ,τους ζητήθηκε  ενα υπέρογκο  χρηματικό ποσό και οι φοιτητές δεν προχώρησαν στην επικύρωση.

Έργο του Κυριάκου Μπουρνά


 Έργο της Χριστίνας Τζάνη


Εργο ΄της Αννας Μαρία Σαμαρά

Εργο  της Ειρήνης Πουλιάση
Eργο της Δημητρας Ξενάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου