Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ρόμπερτ ντε Νίρο: Αγαπητοί απόφοιτοι, τη γ@μήσ@τε - Ομιλία προς τους απόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών




Μια αναλυτική ιδέα για το τι τους περιμένει έδωσε ο Ρόμπερτ ντε Νίρο στους απόφοιτους του τμήματος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης που έγινε στο θέατρο Madison Square Garden.

 Ταυτόχρονα αποκαρδιωτική αλλά και εμψυχωτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ομιλία του διάσημου ηθοποιού, Ρόμπερτ ντε Νίρο, στο Tisch School of the Arts του New York Universiry, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε στους αποφοίτους ότι....«...τη γ*****τε».
Ωστόσο, η ομιλία του έκανε μάλλον θετική αίσθηση, αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις του κοινού, αλλά και την απήχηση στα social media. «Οι απόφοιτοι λογιστικής; Έχουν όλοι δουλειές. Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Ζηλεύετε τους λογιστές; Δεν νομίζω. Είχαν επιλογή. Ίσως να ήταν παθιασμένοι με τη λογιστική, αλλά νομίζω ότι το πιθανότερο είναι ότι χρησιμοποίησαν τη λογική τους για να επιλέξουν μια καριέρα που θα τους έδινε πιθανότητες για επιτυχία και σταθερότητα. Λογική, κοινή λογική στο Tisch School of Arts; Πλάκα μου κάνετε; Αλλά δεν είχατε αυτή την επιλογή, έτσι δεν είναι; Ανακαλύψατε ένα ταλέντο, αναπτύξατε μια φιλοδοξία και αναγνωρίσατε το πάθος σας» είπε, προσθέτοντας πως είναι αυτή η αποστροφή προς την πρακτική σκέψη που θα τους κάνει επιτυχημένους.
«Όταν έχουμε να κάνουμε με τέχνη, το πάθος πάντα νικά την κοινή λογική. Δεν ακολουθείτε απλά τα όνειρά σας, αλλά προσπαθείτε να βρείτε το πεπρωμένο σας. Είστε χορευτής, τραγουδιστής, ηθοποιός, καλλιτέχνης. Ε ναι, τη γ*****τε. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι κακό να ξεκινάς από εκεί».
Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο οποίος έχει κερδίσει δύο Όσκαρ, είπε στους αποφοίτους να είναι έτοιμοι για την απόρριψη και να μην την παίρνουν προσωπικά. Στο τέλος, εξέφρασε τη σιγουριά του ότι θα έχουν τις ευκαιρίες τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου