Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΕΔΙΕ-Πτυχιακές εργασίες - βραβεία 2015-2016

logo ptuxiakes
kk
 H EΔΙΕ θεσπίζει, ανά δυο χρόνια, την διοργάνωση Πτυχιακές εργασίες - βραβεία 2015-2016
Η ΕΔΙΕ σκεπτόμενη, ότι οι πτυχιακές εργασίες, που δημιουργούνται με μια ελευθερία σκέψης και δίνουν νέες κατευθύνσεις στον σχεδιασμό, αποφάσισε, ότι αξίζει να αναγνωριστούν και να λάβουν ευρύτερη προβολή στην κοινότητα του design. Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης καλεί όλους τους νέους Έλληνες και Κύπριους σχεδιαστές να στείλουν την πτυχιακή τους εργασία. Στόχος είναι η προσπάθεια δημιουργίας ενός θεματικού αρχείου ιδεών, που θα αποτελέσει αφορμή έμπνευσης και πηγή βοήθειας για τους νέους designers, καθώς και η βράβευση των αξιολογότερων εργασιών, κάθε 2 χρόνια.

Οργάνωση
Η ΕΔΙΕ, έχει ορίσει Επιτροπή Μελών, η οποία είναι υπεύθυνη για την άρτια διοργάνωση με επικεφαλής την Βάσω Λαπαρίδου, μέλος του Δ. Συμβουλίου.
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν, όλοι οι Έλληνες και Κύπριοι απόφοιτοι, των ειδικοτήτων Interior architecture, Interior design, Landscape Design και Industrial design.
Κριτήρια αξιολόγησης
- Πρωτοτυπία και ποιότητα του σχεδιασμού
- Διερεύνηση και Ανάδειξη νέων ιδεών σχεδιασμού
- Καινοτόμες επιλογές και συνδυασμοί υλικών
- Ποιότητα της παρουσίασης
Κριτική επιτροπή
Η Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από πρόσωπα του χώρου, αναγνωρισμένα για τις γνώσεις και την πορεία τους, που εξασφαλίζουν την αντικειμενικότητα της προσπάθειας. Τα μέλη της θα αλλάζουν κάθε διετία. Η κριτική επιτροπή θα συνεδριάζει και θα αποφασίζει κάθε έτος, μετά την λήξη υποβολής συμμετοχών του έτους. Οι συμμετοχές του 2015 θα κριθούν μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσιεύσεις - καταληκτική ημερομηνία αποστολής
Οι εργασίες που αποστέλλονται, δημοσιεύονται, με σειρά προτεραιότητας, στην αντίστοιχη ενότητα, της ιστοσελίδας www.edie-events.org.gr, με τίτλο ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 2015
Η επιτροπή θα συνεδριάσει μετά τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ η ημερομηνία λήξης, για την αποστολή των προτάσεων για το 2015, είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2015. Οι εργασίες που θα αποσταλούν μετά την 30η Σεπτεμβρίου, δεν θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση.
Σημαντικές ημερομηνίες
Ανακοίνωση διαγωνισμού: 10 Δεκεμβρίου 2014
Έναρξη υποβολής συμμετοχών: 10 Ιανουαρίου 2015
Λήξη υποβολής συμμετοχών για το 2015: 30 Σεπτεμβρίου 2015
Προϋποθέσεις συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν την εργασία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση ptyxiakes@edie-events.org.gr με την ένδειξη ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 2015.
Σημαντική Επισήμανση: Παρακαλούμε οι εργασίες να αποστέλλονται έγκαιρα. Οι εργασίες που θα αποσταλούν μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής, δεν θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση.
Οι προτάσεις θα πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
1) Πτυχιακές εργασίες φοιτητών (Ελλήνων & Κυπρίων) που έχουν δημιουργηθεί σε αντίστοιχες σχολές σε Ελλάδα και Κύπρο.
2) Η θεματολογία των εργασιών είναι ελεύθερη (πχ. νέα κτίρια, ανακατασκευές, διαμορφώσεις εσωτερικών χώρων, διαμορφώσεις εξωτερικών χώρων, βιομηχανικός σχεδιασμός κτλ.).
3) Οι φωτογραφίες* θα πρέπει να είναι έως 10, συνολικού μεγέθους 5 MB για κάθε συμμετοχή. Η κάθε εργασία πρέπει να συνοδεύεται από κείμενο 200-400 λέξεων.
4) Σε κάθε παρουσίαση, θα πρέπει να αναγράφονται όλοι οι συντελεστές (φοιτητές, επιβλέπων καθηγητής, σχολή και τυχόν συνεργάτες), η ημερομηνία παρουσίασης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του φοιτητή ή των φοιτητών εάν η εργασία είναι ομαδική. (email, τηλέφωνο)
5) Οι προτάσεις πρέπει να αποσταλούν σε κείμενο word (doc) και οι φωτογραφίες (σε μορφή jpg) πρέπει να επισυνάπτονται ξεχωριστά, στο ίδιο όμως email. Το κείμενο θα πρέπει να έχει ονομασία πχ. Katoikia.2014.doc και οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν ονομασία πχ. Katoikia.2014_1jpg, Katoikia.2014_2.jpg κλπ. Στο κείμενο του word, μπορείτε να σημειώνετε το όνομά της κάθε φωτογραφίας.
*(Επιπλέον λεπτομέρειες αποστολής φωτογραφιών: Οι διαστάσεις των φωτογραφιών που δημοσιεύονται στο site μας είναι έως και 1024 pixel, στην οριζόντια διάσταση τους, και μπορείτε μέσω Photoshop να τις κάνετε save for web ώστε να μειωθεί ο όγκος τους και να παραμείνει η ποιότητα τους.
6) Σε κάθε παρουσίαση πρέπει να υπάρχει ΤΙΤΛΟΣ, ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ (έως 10 λέξεις) καθώς και μία σύντομη περιγραφή μέχρι 60 λέξεις που θα συνοδεύει τον τίτλο (θα περιέχονται μέσα στο κείμενο word).
7) Μαζί με την παρουσίαση, θα πρέπει να στείλετε μια υπεύθυνη δήλωση αποδοχής των όρων και μία φόρμα παραχώρησης δημοσίευσης της εργασίας σας.
8) Σε κάθε παρουσίαση πρέπει να αποστέλλεται και μία συνολική παρουσίαση της διπλωματικής σε 1-2 πινακίδες σε μορφή αρχείου pdf οριζόντια σε μέγεθος Α1.
Οι εργασίες που αποστέλλετε, αξιολογούνται και δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην αντίστοιχη ενότητα ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 2015, της ιστοσελίδας www.edie-events.org.gr. Οι δημοσιευμένες εργασίες μέσα στο τρέχον έτος, θα αξιολογούνται και θα προβάλλονται μετά την λήξη υποβολής κάθε έτους. Εργασίες οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε άλλα ελληνικά ηλεκτρονικά μέσα, πιθανόν να μην γίνουν δεκτές.
Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στην διεύθυνση: ptyxiakes@edie-events.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου