Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

«1ο Μονοπάτι Τέχνης»

              Το εργαστήριο Διακοσμητικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το 2ο εργαστήριο Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στο «1ο Μονοπάτι Τέχνης» μετά από πρόσκληση του Δήμου Σιθωνίας.

Το 1ο Μονοπάτι Τέχνης πραγματοποιείται στο Δήμο Σιθωνίας και στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Νικολάου με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σιθωνίας, της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Νικολάου και τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Βουρβουρού».
Οι φοιτητές/τριες και απόφοιτοι των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων θα φιλοξενηθούν μαζί με άλλους καλλιτέχνες σε τριήμερο εικαστικό εργαστήριο με θέμα «Το Σκιάχτρο», στο αγρόκτημα του Χρήστου Τσιπέλη στον Πολύγυρο, όπου είχε πραγματοποιηθεί το περσινό "1ο Πανηγύρι Τέχνης". Τριάντα συνολικά καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν έργα πάνω σ’ αυτό το θέμα, με στόχο την εικαστική σηματοδότηση της διαδρομής Άγιου Νικολάου – Τζέσμας.

Η επίσημη παρουσίαση των έργων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 19.30, στον Άγιο Νικόλαο.
Υπεύθυνοι καθηγητές:
Α.Π.Θ.: Κυριάκος Μορταράκος.
Π.Δ.Μ.: Αγγελική Αυγητίδου, Φίλιππος Καλαμάρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου