Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών NEON 2014: Από την Αθήνα στο Λονδίνο

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων / για το πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών NEON 2014: Από την Αθήνα στο Λονδίνο

Η Whitechapel Gallery (Λονδίνο) και ο Oργανισμός NEON (Αθήνα) προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας για το 3ο πρόγραμμα ΑνταλλαγήςΕπιμελητών 2014.

Το πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών προσφέρει την ευκαιρία σε δέκα νέους επιμελητές με έδρα την Ελλάδα να έρθουν σε επαφή με την πολύπλευρη καλλιτεχνική σκηνή του Λονδίνου, να συνδεθούν με συναδέλφους τους από το εξωτερικό και να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ14 και 17 Ιουλίου 2014 ένα ταξίδι στο Λονδίνο που θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και ομιλίες από διευθυντές γκαλερί και επιμελητές, καθώς και συναντήσεις με σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης βρετανικής τέχνης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, μέσα από ένα οργανωμένο πρόγραμμα επισκέψεων σε γκαλερί και εργαστήρια καλλιτεχνών.
Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από την Whitechapel Gallery και τον Oργανισμό NEON.
Τα έξοδα του ταξιδιού (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις) θα καλυφθούν από τον Oργανισμό NEON.
Όλοι οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες δικαιούνται να υποβάλουν υποψηφιότητα και για το Βραβείο Επιμελητή Τέχνης NEON. Αναλυτικές πληροφορίες για το Βραβείο και τις σχετικές υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν την άνοιξη του 2014.
Κριτήρια που πρέπει να πληρούν όσοι νέοι επιμελητές τέχνης επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για το πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών NEON 2014:
1. Θα πρέπει να κατέχουν άριστες δεξιότητες προφορικής και γραπτής επικοινωνίας στα αγγλικά. Τα αγγλικά είναι η επίσημη γλώσσα επικοινωνίας όλου του προγράμματος και δεν θα παρέχεται διερμηνεία.
2. Θα πρέπει να είναι νέοι επαγγελματίες στον τομέα της καλλιτεχνικής επιμέλειας εκθέσεων είτε να κατέχουν πρόσφατο πτυχίο με συναφές αντικείμενο σπουδών (μουσειολογία, καλές τέχνες, καλλιτεχνική επιμέλεια εκθέσεων, πολιτιστική διαχείριση, ιστορία της τέχνης, αισθητική και φιλοσοφία). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δυναμικούς, πρωτοεμφανιζόμενους επαγγελματίες στο χώρο της καλλιτεχνικής επιμέλειας ανεξαρτήτως ηλικίας.
3. Η μόνιμη κατοικία τους θα πρέπει να είναι η Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Όσοι ήδη σπουδάζουν ή εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν δικαιούνται να υποβάλουν υποψηφιότητα.
Διαδικασία υποβολής αιτήσεων - προθεσμία
Παρακαλούμε να υποβάλετε τα ακόλουθα έγγραφα στην αγγλική γλώσσα μέχρι τηνΠαρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, και ώρα 5 μ.μ., μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση CuratorialExchange@whitechapelgallery.org - εκπρόθεσμες υποβολές αιτήσεων δεν θα γίνουν δεκτές.
Zητούμενα έγγραφα
1. Μια συνοδευτική επιστολή, όπου θα υποστηρίζετε την καταλληλότητα για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμαΑνταλλαγής Επιμελητών NEON και θα παρουσιάζετε τους λόγους για τους οποίους επιθυμείτε να συμμετάσχετε, εκθέτοντας επιπλέον την γνώμη σας για την κοινωνική αξία της τέχνης στον δημόσιο χώρο σε σύγκριση με την τέχνη μέσα στον χώρο των γκαλερί. Η έκταση της επιστολής θα πρέπει να είναι γύρω στις400 λέξεις σε σελίδα Α4.
2. Ένα αναλυτικό βιογραφικό, που θα περιλαμβάνει τις σπουδές και την επαγγελματική εμπειρία σας (εθελοντικήή επαγγελματική).
Παρακαλούμε μη στέλνετε CD, DVD ή φάκελο εργασιών (portfolio). Βεβαιωθείτε ότι το όνομά σας αναγράφεται σε όλα τα έγγραφα και ότι έχετε συμπεριλάβει το e-mail και τον αριθμό τηλεφώνου σας.
Οι επιλεγμένοι υποψήφιοι θα ενημερωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2014.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα Νάγια Γιακουμάκη στο NayiaYiakoumaki@whitechapelgallery.org, Whitechapel Gallery

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου