Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ο Νίκος Πολυχρονόπουλος εικονογραφεί του ''Ουρανού τα παραμύθια''



O Νίκος Πολυχρονόπουλος, φοιτητής του Τ.Ε.Ε.Τ Φλώρινας, εικονογραφεί το βιβλίο του Δημόκριτου Τσουκάπα από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ.
Οταν ένα παιδί στην αρχαία Ελλάδα κοιτούσε τον ουρανό, έμενε έκθαμβο με τη μεγαλοπρέπεια της νύχτας και γοητευόταν από το μυστήριο που έκρυβε η λάμψη των αστεριών. Δεν είναι παράδοξο λοιπόν που οι πλανήτες και τα σχήματα των άστρων συνδέθηκαν με την ελληνική μυθολογία. Κι έγιναν ιστορίες με δράκους, θεούς και ήρωες, που προσκαλούν τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον έναστρο ουρανό, με οδηγό την ανυπέρβλητη ομορφιά των παραμυθιών.
Δεν υπάρχει επομένως καλύτερος τρόπος για τα σημερινά Ελληνόπουλα να μάθουν τα μυστικά που κρύβει στα σπλάχνα της η πεντακάθαρη νύχτα της Ελλάδας. Είναι καιρός λοιπόν να γνωρίσουν πώς ο Ωρίωνας μεταμορφώθηκε σε αστερισμό, πώς γλίτωσε ο Περσέας την Ανδρομέδα από τα νύχια του φοβερού Δράκοντα, πώς η Ηρα μεταμόρφωσε την Καλλιστώ σε άγρια Αρκούδα... Κι ακόμα, πώς σχηματίστηκε ο Γαλαξίας μας, τι είναι ένας ερυθρός γίγαντας, πώς δημιουργήθηκε μια μαύρη τρύπα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου