Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 3 - Αναστασία Γιοβάνογλου. Τριάντα εικαστικές συνομιλίες κάθε δεκαπέντε μέρες θα εξελίσσονται στο πανέμορφο καφέ Goose στο ποτάμι. -

Συνομιλία τρίτη




Η ΥπΕΡ-ΑνΑλΥσΗ

Αυτά τα έργα αποτελούν υποενότητα ενός ερευνητικού πεδίου ευρειου φάσματος που με απασχολεί αυτό το διάστημα .
Η ενότητα αυτή έχει κοινό παρανομαστή το χρώμα (μαύρο και μπλε) ,την γραφή η όποια αποτυπώνετε με διαφορετικούς τρόπους παρόλα αυτά προέρχεται από την ιδία ριζά.
Τα έργα έχουν ως θεματική κομμάτια διαφόρων αντικείμενων ,που ανάλογα την περίσταση μπαίνουν στο μικροσκόπιο χάνοντας την μορφή που τα κάνει αναγνωρίσιμα.

Εστίασε εστίασε..
Τι βλέπεις ;
Πάνε ποιο κοντά εστίασε εστίασε…
Τι βλέπεις;
Ποιο κοντα…


Τριάντα εικαστικές συνομιλίες κάθε δεκαπέντε μέρες θα εξελίσσονται στο πανέμορφο καφέGoose στο ποτάμι. Ο T.SEliot έλεγε ότι είχε μετρήσει τη ζωή του με κουταλιές Καφέ και δεν είναι απίθανο να το ζει κάποιος, κοιτώντας διακριτικά μικρά έργα τέχνης που αναρτώνται στον αρχιτεκτονικό διάκοσμο του αγαπημένου καφέ.
Το καφέ Goose γίνεται αξιοθέατο στην πόλη της Φλώρινας μιας και θα φιλοξενήσει διακριτικές ζωγραφικές ματιές τριάντα ζωγράφων από την Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης. Αναβιώνοντας την συνήθεια των Φλωρινιωτών Ζωγράφων να συναντιόνται στο ποτάμι με την Τέχνη, το καφέ Goose στεγάζει τους καλλιτέχνες που γυρνάν εκ νέου εκεί που οι παλαιότεροι άρχισαν να συνομιλούν. Η γειτονιά του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι ένας ζωντανός πόλος, ένα θέλγητρο για την μικρή αυτή πόλη των καλλιτεχνών

Συνομιλία τρίτη:
Αναστασία Γιοβάνογλου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου