Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ρεκόρ Γκίνες στο Καλλιμάρμαρο




Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες από σχολεία ολόκληρης της χώρας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, κατέκλυσαν από τις εννιά το πρωί, το Παναθηναϊκό Στάδιο στο πλαίσιο του 4ου Πανελληνίου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» που διοργανώνει, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Με τρομερό ζήλο και μεράκι, όλοι τους γνώριζαν ότι είχαν να αντιμετωπίσουν μια πελώρια πρόκληση. Τη δημιουργία, με χιλιάδες λευκά χάρτινα καραβάκια, ενός μεγάλου σε διαστάσεις λευκού περιστεριού ειρήνης που θα περιληφθεί στα ρεκόρ Γκίνες.
Ταυτόχρονα, οι μαθητές εκτός από τα καραβάκια θα φέρουν μαζί τους και τις δάδες που έχουν κατασκευάσει από ανακυκλώσιμο υλικό, εμπνευσμένες από τους 22 Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας, για να εκτεθούν στο Στάδιο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Μέσα από της δράσεις του προγράμματος τα παιδιά θα στείλουν από καρδιάς προς ολόκληρο τον κόσμο τα μηνύματα που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακές Αξίες και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, όπως ειρήνη, φιλία, συνεργασία, αλληλεγγύη, συναδέλφωση των λαών, αριστεία, ευ αγωνίζεσθαι.  Η φετινή «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» είναι αφιερωμένη στα δυνατά παιδιά του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και έχει σχεδιαστεί με άξονα το τρίπτυχο Συμμετέχω-Μαθαίνω-Διασκεδάζω. Οι μαθητές θα μάθουν το «μεγάλο χορό» εμπνευσμένο από τα δέκα ολυμπιακά αθλήματα των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896, σε χορογραφία-σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού.
Στην εκδήλωση θα μετάσχουν ενεργά και αφιλοκερδώς 46 Ολυμπιονίκες της Ελλάδας και οι καλλιτέχνες: Γιώργος Καπουτζίδης, Demy, Κώστας Μαρτάκης, Freaky Fortune & Risky Kidd, Boys & Noise,Vegas, Μελίνα,Shaya κ.α. Τον Εθνικό και Ολυμπιακό Ύμνο θα ερμηνεύσει ο βαθύφωνος Αναστάσιος Αποστόλου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρωθιέρεια της Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 κ. Κατερίνα Λέχου.
Μέγας χορηγός σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας της ΕΘΝ.Ο.Α. για το 2014, είναι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αργυρός Χορηγός στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η ΜΕΤΚΑ.  Χορηγός στην κατασκευή του λευκού περιστεριού ειρήνης η εταιρεία KOUROS AE και δεκάδες οι εταιρείες που υποστηρίζουν σε είδος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου