Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

8η ANIMART Βιωματικό Σχολείο Τεχνών Μονοδένδρι (και Τσεπέλοβο) Ιωαννίνων 13 - 23 Ιουλίου 2014


H ANIMART είναι ένα διεθνές βιωματικό σχολείο τεχνών που πραγματοποιείται στο Μονοδένδρι (και το Τσεπέλοβο) Ιωαννίνων, από το ART/European Animation Center και το Ριζάρειο Ίδρυμα και απευθύνεται στην ανήσυχη εκπαιδευτική κοινότητα (νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, φοιτητές), τους νέους δημιουργούς αλλά και τους φιλότεχνους, που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους γύρω από τις τέχνες, με έναν απλό, ευχάριστο και κατανοητό τρόπο, μετατρέποντας τις γνώσεις αυτές σε εργαλείο δουλειάς.


Επίσης, απευθύνεται σε όλους εκείνους τους φίλους από τις διάφορες χώρες, που θα ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά, μιαν αυθεντική εκδοχή του πολιτισμού της Ελλάδας του σήμερα.

Βασική προϋπόθεση της όλης διαδικασίας είναι η δημιουργική συμμετοχή στα ανοιχτά μαθήματα, τα εργαστήρια, τις εκθέσεις, τις διαλέξεις, τις καλλιτεχνικές δράσεις, τις υπαίθριες δραστηριότητες και τις περιηγήσεις, καθώς εκτιμάται ότι, εάν η πρόσληψη της γνώσης είναι το προσδοκώμενο όφελος, το βίωμα της συμμετοχής είναι αξία άυλη, που δεν κοστολογείται!

Πανεπιστημιακοί, επιστήμονες, επαγγελματίες, δημιουργοί, αλλά και φερέλπιδες καλλιτέχνες, προσφέρουν και μοιράζονται τις γνώσεις, τα ταλέντα και την πείρα τους, μέσα από μια αμφίδρομη διαδραστική σχέση.

Το animation, ο κινηματογράφος, το βίντεο, η φωτογραφία, τα εικαστικά, το θέατρο, η μουσική, η λογοτεχνία και ο χορός, αποτελούν μορφές τέχνης με τις οποίες καταγίνονται οι μετέχοντες, αναδεικνύοντας προσωπικούς εκφραστικούς κώδικες και αναπτύσσοντας περισσότερο τις δεξιότητές τους.

Το διαδίκτυο προσφέροντας τις υπηρεσίες του, διευρύνει και διευκολύνει τη συμμετοχή ατόμων, ομάδων, πανεπιστημίων, ακαδημαϊκών φορέων και ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο, καθώς διεθνοποιεί το εγχείρημα, συμβάλλοντας παράλληλα σε μια διαρκή επικοινωνία ανταλλαγής έργων και ιδεών, μεταξύ των εμπλεκομένων παγκοσμίως.

Τέχνη, γνώση και ψυχαγωγία σε ένα τόπο μοναδικό, με φόντο ένα φυσικό περιβάλλον εξαιρετικό, όπου ο παραδοσιακός πολιτισμός της περιοχής συνδιαλέγεται με τα σύγχρονα αισθητικά ρεύματα.

Μετά από 7 χρόνια, η ANIMART – Βιωματικό Σχολείο Τεχνών, ετοιμάζεται να ανοίξει ακόμα περισσότερες «τάξεις», εκεί ψηλά στα σύννεφα της ουτοπίας, για να μας χωρέσει όλους!
Θεματολογία της φετινής διοργάνωσης: Τέχνες, Τεχνικές και Νέες Τεχνολογίες.

Οι έγγραφες άρχισαν. Υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στο info@arteac.eu

Συμβολικό συνολικό κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ και συμπεριλαμβάνονται: διαμονή και διατροφή στο Οικοτροφείο του Ριζαρίου Ιδρύματος στο Μονοδένδρι, κατάρτιση, εκδηλώσεις.

Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω συγκεκριμένου αριθμού κλινών του Οικοτροφείου.

Σημείωση: Για όσους θελήσουν να μείνουν στα ξενοδοχεία του Μονοδενδρίου, θα υπάρξει μια επιπλέον επιβάρυνση 10 ευρώ ανά διανυκτέρευση.


Συμμετέχουν
- Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας
- Τμήμα Εφαρμοσμένων και Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Φλώρινα
- Σχολή Καλών Τεχνών –Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Σας ευχαριστούμε για τη δημοσίευση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου