Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Οι Εν-φλώ η εικαστική ομάδα από την σχολή Καλών τεχνών Φλώρινας στην έκθεση "Μπουφές" του παλαιοπωλείου Μαρτίνος στο Κολωνάκι

η εντυπωσιακή είσοδος της έκθεσης

ΟιΕν-φλώ ήταν παρόντες στην εξαιρετική έκθεση με θέμα τον ''μπουφέ'' Στην καθιερωμένη θεματική έκθεση του παλαιοπωλείου  Μαρτίνος στο Κολωνάκι. Με ενδιαφέρον αναμένονταν οι εικαστικές τους προτάσεις μια και η θεματική που διερευνούν αυτή την χρονιά είναι οι σπόροι και κατεπέκταση η τροφή.
Στις ευφάνταστες προτάσεις των καλλιτεχνών οι Εν-φλώ πρότειναν την εικαστική παρέμβαση σε μεγάλες κονσέρβες. Η κονσέρβα αντιπροσωπεύει την ικανότητα να αποθηκεύει και να συντηρεί κάποιος την τροφή είναι η μούμια τροφή είναι η μνήμη τροφή είναι η τροφή επί μακρό, η τροφή ανάγκη, η τροφή αναπαριστάμενη, η Ζώσα νεκρή. Το σκεύος της κονσέρβας έγινε κορνιζά, ένα πλαίσιο για εικαστικές αναφορές στην οικόσιτη ζωή των ανθρώπων. 
Στην έκθεση συμμετείχαν με από κοινού έργο οι Χάρης Κοντοσφύρης και Γιώργος Πανταζής. Ένα σκύλος  Κανέ-Κόρσο  χορτάτος κάθετε πάνω στο χαλί του. 
Η έκθεση τελειώνει στις 30/06/2014
Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Βανέσσα Αναστασοπούλου, Ελένη Βερναρδάκη, Ειρήνη Γκόνου, Χριστίνα Δάρρα, Μάρθα Δημητροπούλου, Κατερίνα Διακομή,  Farida El Gazzar,  Εν Φλω, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Λίζη Καλλιγά, Κατερίνα Καλούδη, Αλεξία Καραβέλα, Χάρης Κοντοσφύρης, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αφροδίτη Λίττη, Εύα Μαραθάκη, Αντώνης Μιχαηλίδης, Μάρω Μιχαλακάκου, Nicholas Moore, Απόστολος Ντελάκος, Αλίκη Παλάσκα, Γιώργος Πανταζής, Μίλτος Παντελιάς, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Μαρία Παπαδημητρίου-Χαρά Στεργίου, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Poka-Yio, Μανόλης Ρωμαντζής, Παύλος Σάμιος, Νίκος Τρανός, Ναταλία Τσουκαλά, Φίλιππος Φωτιάδης, Πάνος Χαραλάμπους


 Τα έργα της ομάδας ΕΝ ΦΛΏ































Διάφορες όψεις της έκθεσης

                              







                      Το από κοινού έργο των Χάρη Κοντοσφύρη και Γιώργου Πανταζή





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου