Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Κάλεσμα για την έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Θεσσαλονίκη 2014»


Τον Ιούνιο 2014 θα πραγματοποιηθεί η έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Θεσσαλονίκη 2014» όπου θα παρουσιαστούν πολεοδομικές, αρχιτεκτονικές και εικαστικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν τη Θεσσαλονίκη, προσκαλώντας κατοίκους και φορείς να φανταστούν το αστικό τους τοπίο.

Κάλεσμα για συμμετοχή:
Πολεοδομικές, αρχιτεκτονικές και εικαστικές μελέτες, οι οποίες αφορούν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, μπορούν να λάβουν συμμετοχή στην έκθεση. Οι ενδιαφερόμενοι για την έκθεση, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή χρειάζεται να προωθήσουν το όνομα, και τα στοιχεία τους, μαζί με τον τίτλο της μελέτης τους και μια σύντομη περιγραφή στο info.imaginethessaloniki@gmail.com μέχρι τις 10 Μαΐου 2014.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 20 έως 29 Ιουνίου 2014 και στα πλαίσια της θα φιλοξενηθούν παράλληλες δράσεις όπως, η παρουσίαση των προτάσεων από τους μελετητές, ομιλίες, συζητήσεις, καλλιτεχνικές δράσεις, με αφορμή το υλικό της έκθεσης. (Το πρόγραμμα θα ακολουθήσει προσεχώς).
Λίγα λόγια για το Imagine the City
Το Imagine the City είναι ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ ατόμων και φορέων, μέσα στο οποίο επινοούνται, αναπτύσσονται και υποστηρίζονται δράσεις για την εικόνα και τον πολιτισμό των ελληνικών πόλεων.
Στο σύνολο των πολιτών υπάρχει όλη εκείνη η δημιουργική δυναμική, η οποία μπορεί να διαμορφώσει το αστικό τοπίο και τους τόπους της χώρας, ικανοποιώντας ανάγκες της Κοινωνίας. Καθώς οι υπάρχουσες και αξιόλογες πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα, μπορούν να μεγιστοποιήσουν το θετικό αντίκτυπό με προϋπόθεση την συνεργασία τους, το Imagine the City συγκροτείται για να αποτελέσει μια "δεξαμενή σκέψης" που πραγματεύεται την αρχιτεκτονική για τον δημόσιο χώρο, στοχεύοντας παράλληλα στην συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Αναζητούνται ευέλικτες τακτικές και συνεργασίες, οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη ιδεών και οραμάτων και διαμορφώνουν αφορμές υλοποίησης ιδεατών έργων.

Αξίες
Κοινωνία των πολιτών. Ενημέρωση. Συμμετοχή. Συνεργασία. Φαντασιακό. Δημιουργία. Καινοτομία. Αυτοδιαχείριση. Πολιτισμός του άστεως.

Σκοπός
Η ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου και η αστική αναγέννηση των Ελληνικών πόλεων.

Τι είναι οι εκθέσεις «Φαντάσου την πόλη»;
Στις εκθέσεις «Φαντάσου την πόλη» παρουσιάζονται μελέτες, σχέδια και μακέτες που αφορούν μια πόλη, την πόλη όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση κάθε φορά. Μέσω της έκθεσης και των παράλληλων δράσεων που την πλαισιώνουν, το ευρύ κοινό αποκτά μια εικόνα των επεμβάσεων και βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν στην πόλη τους και καθίσταται ικανότερο να έχει άποψη, να συζητήσει και να ζητήσει, να αντιληφθεί τις δυνατότητες βελτίωσης του αστικού τοπίου, να οραματιστεί την πόλη του.

Για επιπλέον πληροφoρίες σχετικά με το δίκτυο του Imagine The City, τις μελέτες που μπορούν να λάβουν μέρος και τις αντίστοιχες εκθέσεις που έχουν διεξαχθεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, επισκεφθείτε την σελίδα www.imaginethecity.gr

πηγή : ipolistonkosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου